33.000 αιτήματα για την πρόσληψη των 3.900 απολυμένων και «διαθέσιμων»

Συνολικά 32.853 αιτήματα (περιλαμβανομένων των ΟΤΑ) που είχαν σταλεί ως το μεσημέρι της Παρασκευής στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, επεξεργάζονται οι υπηρεσίες του υπουργείου. Με βάση αυτά θα εκδοθεί ως το τέλος Μαΐου πρόσκληση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην οποία έχει το δικαίωμα συμμετοχής για επιλογή νέας θέσης (αντί της επαναφοράς στην παλιά τους θέση) η πλειονότητα των 3.900 απολυμένων και «διαθέσιμων» οι οποίοι υπάγονται στις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου περί αποκατάστασης αδικιών της πρότερης μνημονιακής περιόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος», η πολιτική ηγεσία θα περιλάβει μεγάλο αριθμό των αιτημάτων-θέσεων που επιμερίζονται ως εξής:

2.600 αιτήματα του υπουργείου Εσωτερικών (αφορούν κυρίως ΟΤΑ),

2.400 του υπουργείου Οικονομίας,

3.900 του υπουργείου Εθνικής Άμυνας,

7.000 του υπουργείου Πολιτισμού,

126 του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης,

400 του υπουργείου Δικαιοσύνης, 11 του υπουργείου Εξωτερικών,

1.400 του υπουργείου Οικονομικών,

1.100 του υπουργείου Εργασίας,

7.600 του υπουργείου Υγείας και

40 των Ανεξάρτητων Αρχών.

Η πλειονότητα των 1.825 «διαθέσιμων» και των 2.103 απολυμένων θα μπορούν να δηλώσουν πού θα ήθελαν να τοποθετηθούν μέσω της πρόσκλησης για πλήρωση θέσεων με εθελοντική κινητικότητα. Μάλιστα, αυτό έχουν το δικαίωμα να το κάνουν ακόμα και αν έχουν καταθέσει ως τις 21 Μαΐου αίτηση επαναφοράς στην παλιά τους θέση. Το προσωπικό που θα επιστρέψει είτε στην παλαιά του θέση είτε σε προσωποπαγείς θέσεις, εφόσον μεταγενέστερα υποβάλει αίτηση και επιλεγεί σε θέση κινητικότητας, θα τοποθετηθεί οριστικά στην τελευταία.

Σύμφωνα με tovima.gr, το ζήτημα του ακριβούς αριθμού των θέσεων που θα προκηρυχθούν θα καθορισθεί σύντομα, αλλά, όπως επισημαινόταν από κύκλους της πολιτικής ηγεσίας, στη συγκεκριμένη περίπτωση θα είναι μεγάλο το πλήθος των θέσεων, με δεδομένο ότι πρόκειται για τοποθέτηση προσωπικού με προϋπολογισμένο κόστος.