Στις 30 Ιανουαρίου ξεκινά τη λειτουργία του το Film Office της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Ημερίδα για τις δυνατότητες κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών

Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019, στις 12 το μεσημέρι, ξεκινά η επίσημη λειτουργία του Film Office της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το οποίο στεγάζεται στη συμβολή των οδών Αμερικής και Αιγίου στην Πάτρα.  

Σκοπός του Film Office είναι να αποτελέσει κόμβο διαχείρισης των αιτημάτων κινηματογράφησης και φωτογράφησης, καθώς επίσης και διασύνδεσης των επαγγελματιών και φορέων που σχετίζονται με την εκτέλεση μιας οπτικοακουστικής παραγωγής.

Η λειτουργία των Film Offices στις Περιφέρειες, όπως είναι γνωστό, χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Ωστόσο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αξιοποιεί και παράλληλες, πρόσθετες ευκαιρίες για να προσελκύσει τους σημαντικότερους διεθνείς φορείς που επενδύουν στη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Στο πλαίσιο αυτό συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο CIAK (Common Initiatives to AcKnowledge and valorize tourism potential of the programme area through cinema), το περιεχόμενο του οποίου θα παρουσιαστεί στην ενημερωτική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν από τις 9.30 το πρωί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών 32 και Αμερικής) στην Πάτρα.

Για τις νέες ευκαιρίες που δημιουργούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, την οποία θα συντονίσει ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας, ενώ θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος  του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) Πάνος Κουάνης, η Διευθύντρια «Hellenic Film Commission» του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου Βένια Βέργου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων (ΣΑΠΟΕ) Πάνος Παπαχατζής, ο Καλλιτεχνικός διευθυντής Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους Δημήτρης Σπύρου, όπως επίσης οι συντελεστές της ταινίας «Echoes of the Past» και συγκεκριμένα οι Δημήτριος Κατσαντώνης Σεναριογράφος και Παραγωγός,  Νικόλας Δημητρόπουλος, σκηνοθέτης της ταινίας και ο Στέλιος Κοτιώνης Παραγωγός CEO of Foss Productions.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

09:00 – 09:30    Εγγραφές

09:30 – 09:45    Χαιρετισμοί

09:45 – 10:30     Παρουσίαση του ευρωπαϊκού έργου Interreg CIAK (Common Initiatives to AcKnowledge and valorize tourism potential of the programme area through cinema)

10:30 – 11:30     Ερωτήσεις – Διάλογος

11:30 – 12:00     Διάλειμμα – καφές

12:00 – 12:30    Έναρξη λειτουργίας του Film Office Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

12:30 14:00     Στρογγυλή Τράπεζα

     Εισηγητές:     Πάνος Κουάνης, Πρόεδρος  του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ)

Βένια Βέργου, Διευθύντρια  Hellenic Film Commission

Πάνος Παπαχατζής, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ανεξάρτητων  Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων (ΣΑΠΟΕ)

Δημήτρης Σπύρου, Καλλιτεχνικός διευθυντής                       Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για                        Παιδιά και Νέους

Δημήτριος Κατσαντώνης (Σεναριογράφος & Παραγωγός της ταινίας «Echoes of the Past»),

                           Νικόλας Δημητρόπουλος (Σκηνοθέτης της ταινίας «Echoes of the Past»),

                           Στέλιος Κοτιώνης (Παραγωγός της ταινίας «Echoes of the Past»/ CEO of Foss Productions)

14:00 – 14:30     Συζήτηση

14:30                   Λήξη Ημερίδας

 

To Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει για τις συναλλαγές με την Αγγλία