24ωρη Κατάληψη για τους φοιτητές

Η έλλειψη της σίτισης τους κινητοποιεί τους φοιτητές. Ποιες αποφάσεις πήραν στην συνέλευσή τους

 

Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι γενική συνέλευση από τους φοιτητές του Αγρινίου που ανήκουν στο Πανεπιστημίου Πατρών. Το μοναδικό θέμα της συνέλευσης ήταν η έλλειψη της σίτιση τους, θέμα που είχε αναδείξει για πρώτη φορά η εφημερίδα «Σ» στις 14/2 με τίτλο «Χωρίς Φαγητό». Στην χθεσινή συνέλευση συμμετείχαν φοιτητές από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων (ΔΕΑΠΤ) και του τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων (ΔΠΓΠ) και κατόπιν τετράωρης συζήτηση οι φοιτητές αποφάσισαν 24ωρη κατάληψη, η οποία ξεκίνησε από χθες το βράδυ στις 9.00 και θα λήξη απόψε το βράδυ στις 9.00. Αποφάσισαν επίσης να παρέμβουν την Τετάρτη στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Για την ιστορία θυμίζουμε οι φοιτητές του Αγρινίου, εδώ και τρία χρόνια, το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη σίτιση τους. Παρ όλο που γνώριζαν οι πάντες ότι η σύμβαση με τον ανάδοχο, για την σίτιση των φοιτητών, θα έληγε τον Δεκέμβριο του 2014, το μόνο που επιτεύχθηκε ήταν η σύμβαση με τον ανάδοχο να πάρει παράταση μόλις για ένα μήνα, μεταφέροντας έτσι το πρόβλημα στο μέλλον.

Η παράταση αυτή του ενός μήνα έληξε και πάλι την Δευτέρα 2/3/15. Με γνώμονα την επίλυση του προβλήματος της σίτισης, το Φθινόπωρο είχαν εξεταστεί οι χώροι του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο ώστε να ενταχθεί στο «Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης», κάτι που ποτέ δεν έγινε, γιατί παρ ότι εκδόθηκε ο διαγωνισμός, την ίδια στιγμή απορρίφθηκε. Ο πιθανότερος λόγος της απόρριψης του διαγωνισμού είναι ότι δεν βρέθηκε ιδιόκτητος χώρος για την μετατροπή του σε λέσχη, χωρίς φυσικά να αποκτήσουν ποτέ οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, σαφή εικόνα. Παράλληλα, στον ιδιώτη που έχει αναλάβει εξ αρχής την σίτιση των φοιτητών οφείλεται μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο είναι τριψήφιο.

Κων/νος Χονδρός