1ο Δημοτικό Σχολείο Βόνιτσας: Σύλληψη δασκάλας για χαστούκι (;)

Στο πλευρό της ο Σύλλογος Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας – Τι δηλώνει στη «Σ» ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστος Κολοβός

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου η αστυνομία συνέλαβε δασκάλα του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Βόνιτσας για ένα περιστατικό που συνέβη μέσα στο σχολείο.

Στο σχολείο καθημερινά μπορεί να συμβούν διάφορα γεγονότα τα οποία βρίσκουν όμως τη λύση τους από τη συζήτηση στο Σύλλογο Διδασκόντων ή και μαζί με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως φαίνεται ότι το γεγονός ξέφυγε από τα σύνορα του σχολείου και η δασκάλα είδε τους αστυνομικούς να τις περνάνε χειροπέδες.

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λευκάδας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία συμπαρίσταται στη συνάδελφό του και καταγγέλλει το γεγονός.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου ΠΕ Λευκάδας:

kolobos
Ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστος Κολοβός

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας καταδικάζει το γεγονός της σύλληψης από την αστυνομία, δασκάλας από το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Βόνιτσας, για ανάρμοστη συμπεριφορά που αφορούσε περιστατικό εντός του σχολείου. Το γεγονός αυτό συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Σεπτέμβρη. Η δασκάλα κρατήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας μέχρι το απόγευμα και αφέθηκε ελεύθερη.

Τέτοια περιστατικά, που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου, πρέπει να λύνονται μέσα στα σχολικά πλαίσια. Μπορούν να λυθούν και λύνονται καθημερινά στα πλαίσια του Συλλόγου Διδασκόντων, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κλπ.

Το γεγονός αυτό, καθώς συμβαίνει σε μια περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με τη στήριξη της ΝΔ να περάσει την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, μπορεί να ρίξει νερό στον μύλο αυτών που θέλουν να ηλεκτρίσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό, αυτών που σήμερα μιλούν για “κακούς” δημόσιους υπαλλήλους.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας εκφράζει τη συμπαράσταση του στη συναδέλφισσα και καλεί τους συναδέλφους, τους γονείς, το λαό της περιοχής να καταδικάσουν το παραπάνω περιστατικό.

Η «Σ» επικοινώνησε με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστο Κολοβό, ο οποίος ανέφερε ότι η υπόθεση βρίσκεται σε φάση διερεύνησης.

«Ήδη η δασκάλα, απολογήθηκε εγγράφως για το περιστατικό που καταγγέλθηκε και οδήγησε στη σύλληψή της από την Αστυνομία. Ασφαλώς και θα εξετάσουμε ως οφείλουμε την υπόθεση και τις επόμενες ημέρες θα δούμε αν θα προχωρήσουμε σε διενέργεια ΕΔΕ» σημείωσε».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε μία ημέρα πριν, την Πέμπτη δηλαδή 28 Σεπτεμβρίου, ωστόσο η σύλληψη της δασκάλας έγινε την επόμενη, όταν δηλαδή οι γονείς υπέβαλαν μήνυση σε βάρος της. Όπως καταγγέλθηκε, κατά τη διάρκεια του μαθήματος, η δασκάλα χαστούκισε το παιδί. Από την πλευρά πάντως της δασκάλας, αναφέρθηκε ότι το χέρι της, τυχαία ακούμπησε στο μάγουλο του μικρού μαθητή, στην προσπάθειά της να τον χωρίσει από συμμαθητή του με τον οποίο υπήρξε ένας διαπληκτισμός.

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Αγρίνιο: Σύλληψη για λαθραίο καπνό και παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων