Με 19 τοπικά ψηφοδέλτια ο συνδυασμός του Γ. Παπαναστασίου – Με μόλις δύο η Χρ. Σταρακά και ο Στ. Καμμένος

Δέκα η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Τίμου Παπανικολάου

Η καινοτομία των φετινών δημοτικών εκλογών -ελέω «Κλεισθένη»- είναι πως θα κριθούν σε δύο κάλπες. Στη μία θα ψηφίσουμε για δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους, στην άλλη θα ψηφίσουμε για τους συμβούλους των συμβουλίων των τοπικών κοινοτήτων ή για πρόεδρο στο χωριό, όπως λέγαμε παλιά. Σε ένα δήμο, όπως ο δήμος Αγρινίου, με εννέα περιφερειακές δημοτικές ενότητες και δεκάδες τοπικές κοινότητες, αυτή η… δεύτερη κάλπη αποκτά ιδιαίτερη σημασία για το τελικό αποτέλεσμα και όσον αφορά τη δημαρχία…

Ο «Κλεισθένης» σε αυτές τις εκλογές έφερε αρκετά (ανεξάρτητα) ψηφοδέλτια για τις τοπικές κοινότητες που δεν ταυτίζονται με τους συνδυασμούς που διεκδικούν τη δημαρχία. Υπάρχουν όμως και αρκετά ψηφοδέλτια στις τοπικές κοινότητες που κατέρχονται σε αυτές τις εκλογές υπό την «ομπρέλα» των διεκδικητών της δημαρχίας. Με βάση την ανακήρυξη των συνδυασμών από το Πρωτοδικείο προκύπτουν ενδιαφέροντα δεδομένα και στη μάχη των τοπικών εκλογών. Στο δήμο Αγρινίου λοιπόν «κατεβαίνουν» 19 τοπικά ψηφοδέλτια με το όνομα του συνδυασμού του Γιώργου Παπαναστασίου, 10 τοπικά ψηφοδέλτια με το «γαρύφαλλο» και υπό την ομπρέλα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Τ. Παπανικολάου, δύο ψηφοδέλτια με το όνομα του συνδυασμού του της Χριστίνας Σταρακά και δύο ψηφοδέλτια με το όνομα του συνδυασμού του Σταύρου Καμμένου. Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι πολλά τοπικά ψηφοδέλτια εκ πρώτης όψεως μοιάζουν ανεξάρτητα, ωστόσο τα ονόματα που φέρουν παραπέμπουν… εμμέσως πλην σαφώς στους συνδυασμούς υποψηφίων δημάρχων. Σε κάθε περίπτωση από ποσοτική άποψη, με 19 τοπικά ψηφοδέλτια, φαίνεται πως ο συνδυασμός του Γ. Παπαναστασίου έχει καταφέρει να έχει σημαντική διείσδυση στις τοπικές κοινότητες, ενώ η «Λαϊκή Συσπείρωση» φαίνεται να κάνει την έκπληξη τηρουμένων των αναλογιών και τουλάχιστον σε σχέση με τους υπόλοιπους συνδυασμούς.

Ο συνδυασμός «Αγρίνιο Νέα Αρχή Τόπος να Ζεις» του Γ. Παπαναστασίου κατεβάζει τοπικά ψηφοδέλτια στις κοινότητες  Λυσιμαχείας, Αγίου Κωνσταντίνου, Αγρινίου, Δοκιμίου, Καλυβίων, Καμαρούλας, Άνω Κερασόβου, Ζευγαρακίου, Κάτω Κερασόβου, Ματαράγκας, Καινουργίου, Νέας Αβόρανης, Αγίου Ανδρέου, Καλλιθέας, Παραβόλας Γουριωτίσσης, Καστρακίου, Λεπενούς, Οχθίων και Στράτου. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει δικά της τοπικά ψηφοδέλτια στις τοπικές κοινότητες Αγγελοκάστρου, Κλεισορρευμάτων Αγίου Κωνσταντίνου, Αγρινίου, Καλυβίων, Γραμματικούς, Καινουρίου, Παναιτωλίου, Γαβαλούς και Παραβόλας. Ο συνδυασμός της Χρ. Σταρακά «Αγρίνιο Μπορείς» έχει δικά του τοπικά ψηφοδέλτια στις κοινότητες Αγρινίου και Νέας Αβόρανης. Η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία του Στ. Καμμένου «κατεβάζει» τοπικά ψηφοδέλτια στις κοινότητες Αγρινίου και Λεπενούς.

Εφημερίδα «Συνείδηση»

Στο εκλογικό κέντρο του Γιώργου Παπαναστασίου Καραμανλής και Ρουσόπουλος (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)