120 δόσεις: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο στην Βουλή

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις. Πότε εισάγεται για συζήτηση και ψηφοφορία στην ολομέλεια. Πετρόπουλος: Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις “ανοίγει” με τη δημοσίευση του ΦΕΚ.

Στην Βουλή βρίσκεται πλέον το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των 120 δόσεων. Οι 120 δόσεις αφορούν τα χρέη σε σε ασφαλιστικούς οργανισμούς και εφορία και θα εισαχθεί στις αρμόδιες επιτροπές για επεξεργασία την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη.

Θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για συζήτηση την ερχόμενη Δευτέρα (13.05.2019) και θα έχει ψηφιστεί έως την Τετάρτη (15.05.2019) το αργότερο.

Δείτε εδώ αναλυτικά το νομοσχέδιο όπως κατατέθηκε στην Βουλή.

Πετρόπουλος: «Ανοίγει» η πλατφόρμα αμέσως μετά το ΦΕΚ
Όπως είπε, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» ο Τάσος Πετρόπουλος,η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) θα ανοίξει αμέσως μετά τη δημοσίευση του σχετικού νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θα παραμείνει ανοιχτή, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2019.

Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι η νέα ρύθμιση δίνει πλέον τη δυνατότητα σε δεκάδες χιλιάδες οφειλέτες να λάβουν σύνταξη. «Τώρα, με τον τρόπο που έχουμε ρυθμίσει το σύστημα, κάποιος π.χ. με 47.000 ευρώ οφειλή, θα έχει πλέον οφειλή 14.000 ευρώ και θα παίρνει σύνταξη, δίνοντας 118 ευρώ, για να εξοφλεί την οφειλή, αντί για 1.178 ευρώ που θα έδινε, με την παρακράτηση σε 40 δόσεις … αντιλαμβάνεστε την τεράστια διαφορά, ο άνθρωπος μπορεί να ζει» σχολίασε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Για τα νομικά πρόσωπα, από την άλλη, «θα διαγράψουμε κατά 100% τέλη και τόκους, εάν καταβάλλουν εφάπαξ όλη την κύρια οφειλή, αλλιώς θα είναι 50% η έκπτωση επί προσαυξήσεων και τόκων σε περίπτωση τμηματικής καταβολής της κύριας οφειλής με 120 δόσεις» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πετρόπουλος.

newsit.gr

Το δημοτικό και τα τοπικά ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον Δήμο Μεσολογγίου