ΤΕΙ Πύργου: Όχι μόνο δεν κλείνουν τμήματα αλλά αναβαθμίζονται – Δέσμευση της Σίας Αναγνωστοπούλου – Ανακοίνωση των σπουδαστών

Συνάντηση με την Αν. Υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου για το ΤΕΙ Πύργου μετά από πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πατρών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη όπως έγραψε το tempo24.gr

Στη συνάντηση με την Αν. Υπουργό Παιδείας τέθηκαν τα θέματα που έχουν προκύψει στο τμήμα ΔΟΕΠ.ΤΜ του ΤΕΙ Πύργου όσον αφορά τις πληρωμές των καθηγητών και τη μη αναγνώριση του Συλλόγου των Σπουδαστών, πρόβλημα το οποίο είχε παρουσιάσει αναλυτικά το tempo24.gr.

anagno(Στη συνάντηση επίσης παραβρέθηκαν: ο βουλευτής Ηλείας Μάκης Μπαλαούρας‚ ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι του ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ‚ η πρόεδρος και ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πάτρας‚ ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πύργου‚ ο πρόεδρος του Σωματείου Έκτακτου Προσωπικού του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας‚ ο πρόεδρος του συλλόγου σπουδαστών ΤΕΙ Πύργου‚ η πρόεδρος και καθηγητές του τμήματος ΔΟΕΠ.ΤΜ)

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Σπουδαστών ΤΕΙ Πύργου, από τη συνάντηση υπήρχαν θετικά αποτελέσματα.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του Συλλόγου:

«Η Αναπληρώτρια Υπουργός έθεσε στους εκπροσώπους των αρμόδιων οργάνων θέματα Ακαδημαϊκής Δεοντολογίας, και μαζί με τον Βουλευτή Ηλείας Μάκη Μπαλαούρα έδωσαν εντολή για την απαρέγκλιτη και άμεση τήρηση της εργατικής νομοθεσίας στο τμήμα ΔΟΕΠ.ΤΜ, καθώς και την απρόσκοπτη λειτουργία του Συλλόγου Σπουδαστών, ο οποίος συνιστά ένα παραδοσιακά ανεξάρτητο όργανο που υπηρετεί και προάγει τα φοιτητικά αιτήματα. Και οι δύο, Υπουργός και Βουλευτής, διαβεβαίωσαν ο καθένας από την μεριά του την πρόθεσή τους να στηρίξουν με κάθε μέσο την ύπαρξη του ΤΕΙ Πύργου και την αναβάθμιση του Τμήματος ΔΟΕΠ.ΤΜ, για την προαγωγή της επιστημονικής γνώσης‚ για την αναβάθμιση του ίδιου του Ιδρύματος αλλά και για την ανάπτυξη της Ηλείας. Αξίζει να σημειωθεί όπως είχε γράψει το tempo24.gr (Στον «αέρα» κινδυνεύει να μείνει το τμήμα Διοίκησης Οικονομίας, Επικοινωνίας, Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων στο ΤΕΙ του Πύργου) το τμήμα κινδύνευε να να μείνει στον αέρα και η κινητοποίηση των σπουδαστών ήταν μεγάλη.