Αποστόλου από Μεσολόγγι: Φορολογικές διευκολύνσεις για τους πληγέντες (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Συνεχίζεται αυτή την ώρα σε αγροτικές περιοχές που έχουν πληγεί από την πρόσφατη κακοκαιρία, η επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

26-10-2016-1Ο κ. Αποστόλου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Νίκο Καραπάνο, ο οποίος παρέδωσε σχετικό υπόμνημα για τις καταστροφές που έχουν προκαλέσει τα έντονα καιρικά φαινόμενα  σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, υποδομές και αγροτικές εγκαταστάσεις, καθώς επίσης στο δίκτυο άρδευσης.

Ο Ν. Καραπάνος, αφού αναφέρθηκε συνολικά στις καταστροφές που έχουν προκληθεί, ζήτησε άμεση παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών (ΕΛΓΑ) έτσι ώστε  οι αποζημιώσεις των πληγέντων να γίνουν το συντομότερο χρονικό διάστημα. Η ανάγκη -όπως τόνισε- είναι επιτακτική, καθώς οι συνέπειες από τυχόν καθυστερήσεις, θα είναι καταστροφικές για το εισόδημα καλλιεργητών και κτηνοτρόφων της περιοχής μας.

26-10-2016-3Αμέσως μετά, στην αίθουσα του Δημαρχείου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη και διάλογος με αγρότες, ομάδες παραγωγών, προέδρους ΤΟΕΒ καθώς επίσης στελέχη των τοπικών ΕΑΣ, για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και γενικότερα ο αγροτικός τομέας. Ο κ. Αποστόλου αναγνώρισε το κατεπείγον της κατάστασης, σημειώνοντας πως οι απαραίτητες αποφάσεις αλλά και παρεμβάσεις θα έχουν άμεσο χαρακτήρα, ξεκινώντας από τις φορολογικές διευκολύνσεις των πληγέντων.

Ο κ. Αποστόλου συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Μεσολογγίου επισκέπτεται αγροτικές εκτάσεις και κτηνοτροφικές μονάδες που υπέστησαν καταστροφές στις περιοχές Λεσινίου και  Μεσολογγίου.

26-10-2016-2