Περιοδεύει στο Μεσολόγγι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Στο δημαρχείο Μεσολογγίου βρίσκεται αυτή την ώρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου όπου και ενημερώνεται από τους φορείς για το μέγεθος των καταστροφών μετά την θεομηνία του Σαββάτου.

Παρόντες είναι ο Περιφερειάρχης με τους αντιπεριφερειάρχες Χρ. Σταρακά, Γ. Λύτρα, Ν. Μπαλαμπάνη, Κ. Μητρόπουλο, περιφερειακοί σύμβουλοι, ο βουλευτής Γ. Βαρεμένος, πρόεδροι ΤΟΕΒ της περιοχής και πολλοί αγρότες.

Ο κ. Αποστόλου τόνισε ότι ήδη έχει γίνει μια πρώτη καταγραφή των ζημιών και θα ακολουθήσει πιο ενδελεχής ώστε να αποτυπωθεί το μέγεθος της καταστροφής και υποσχέθηκε στήριξη στους αγρότες.

Παίρνοντας το λόγο η κα Σταρακά επισήμανε ότι έχει χαθεί ήδη το 65% της παραγωγής βάμβακος, έγιναν ζημιές σε καλλιέργειες ροδιάς και σε εσπεριδοειδή ενώ καταστράφηκαν περίπου 20 αποθήκες αλλά και αιγοπρόβατα – μελισσοσμήνη.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μεσολογγίου ζήτησε την τάχιστη ενεργοποίηση της Πολιτείας και την έκτακτη χρηματοδότηση για την υλοποίηση των υποδομών. Επίσης παραπονέθηκε για την στάση των βουλευτών του νομού οι οποίοι την ημέρα της βιβλικής καταστροφής για τον δήμο του Μεσολογγίου δεν είχαν καμία επαφή μαζί του πλην της κας Τριανταφύλλου.

www.aixmi-news.gr

1apostolou_messolonghi_onairnews

2apostolou_messolonghi_onairnews

3apostolou_messolonghi_onairnews

4apostolou_messolonghi_onairnews

5apostolou_messolonghi_onairnews

6apostolou_messolonghi_onairnews

7apostolou_messolonghi_onairnews

8apostolou_messolonghi_onairnews

9apostolou_messolonghi_onairnews

10apostolou_messolonghi_onairnews

11apostolou_messolonghi_onairnews

12apostolou_messolonghi_onairnews

13apostolou_messolonghi_onairnews