Δυτική Ελλάδα: Ακυρώθηκε συγκέντρωση κατοίκων για πρόσφυγες – Συγκέντρωση συμπαράστασης στους πρόσφυγες από φοιτητές και αλληλέγγυους (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

19.19: Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο Ρίο, πορεία των φοιτητικών συλλόγων και των αλληλέγγυων προς τους πρόσφυγες, οι οποίοι φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της παραλιακής. Η συγκέντρωση των φοιτητών έγινε μετά την ανώνυμη πρόσκληση που αναρτήθηκε σε διάφορά σημεία του Ρίου, και καλούσε σε συνάντηση «ανησυχούντων» στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας σε άλλο ξενοδοχείο της περιοχής. Αρχικά, όπως αναφέρει το thebest.gr, οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο σταθμό του ΟΣΕ στο Ρίο και πεζή έφτασαν στο κοντινό ξενοδοχείο, όπου επρόκειτο να γίνει η συνάντηση, όπου δεν υπήρχε ψυχή. Ήδη η διεύθυνση του ξενοδοχείου, είχε ανακοινώσει πως τελικά δεν παραχωρεί την αίθουσα για την εκδήλωση, κάτι που εξήγησε σε αντιπροσωπεία των φοιτητών, η υπεύθυνη της επιχείρησης.

Δείτε φωτογραφίες του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου:

Νωρίτερα

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο Ρίο για το θέμα των προσφύγων που φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της παραλιακής. Κάτοικοι της περιοχής, όπως αναφέρει το thebest.gr,κυκλοφόρησαν χειρόγραφη πρόκληση, καλώντας σε συγκέντρωση για απόψε στις 7 σε άλλο ξενοδοχείο της περιοχής. Ωστόσο, πριν από λίγη ώρα το ξενοδοχείο που επρόκειτο να φιλοξενήσει τη συγκέντρωση, ανακοίνωσε πως δεν θα διαθέσει την αίθουσα, μετά τις έντονες αντιδράσεις. Πάντως, φοιτητικοί σύλλογοι έχουν δώσει σήμερα ραντεβού, στις 6.30 το απόγευμα, στο σταθμό του ΟΣΕ στο Ρίο, δηλώνοντας πως είναι στο πλευρό των προσφύγων.

Η ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων έχει ως εξής:

«Την στιγμή που η φρίκη του πολέμου συνεχίζεται με αμείωτο τρόπο στην Μ Ανατολή, την στιγμή που Ε.Ε θωρακίζεται όλο και περισσότερο απέναντι σε κάθε “απειλή”, την ώρα που η τάξη και η ασφάλεια έχουν γίνει καθεστώς, πλάι στο μίσος τον Ρατσισμό και την Ισλαμοφοβία πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας πλάι στους Πρόσφυγες, να απλώσουμε το χέρι μας δείχνοντας την αλληλεγγύη που χρειάζεται, να απαιτήσουμε τα απαραίτητα χρήματα για φιλοξενία σε αξιοπρεπείς συνθήκες και να τους αγκαλιάσουν οι πόλεις, οι γειτονιές και τα σχολεία μας. Σήμερα στο Ρίο καλείται μια τάχα “ανεξάρτητη” συγκέντρωση λόγω της διαμονής προσφύγων στο ξενοδοχείο Ρίο Beach λόγω του προγράμματος μετεγκατάστασης του ΟΗΕ. Εμάς αυτά μας θυμίζουν κάτι από Ωραιόκαστρο και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να σπείρει το Ρατσιστικό δηλητήριο του στους πρόσφυγες.Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι είναι στο πλευρό των προσφύγων και απαιτούν:

Φιλοξενία με αξιοπρεπείς όρους στα κέντρα των πόλεων

Άνοιγμα των Συνόρων για όλους

Κατάργηση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας

Σχολεία για όλα τα προσφυγόπουλα

Έξοδο από ΕΕ – ΝΑΤΟ / να σταματήσει τώρα ο πόλεμος στην Μ Ανατολή.»