Στη Ναύπακτο ο Βασίλης Αντωνόπουλος για την αναπαράσταση της 445ης επετείου της μάχης του Lepanto

Στη Ναύπακτο βρέθηκε χθες(Σάββατο 8 Οκτωβρίου) ο Βασίλης Αντωνόπουλος και παρακολούθησε την αναπαράσταση της  445ης επετείου της Ναυμαχίας του Lepanto. Με τη λήξη της εκδήλωσης έκανε  την…

unnamed
Στη Ναύπακτο βρέθηκε χθες(Σάββατο 8 Οκτωβρίου) ο Βασίλης Αντωνόπουλος και παρακολούθησε την αναπαράσταση της  445ης επετείου της Ναυμαχίας του Lepanto. Με τη λήξη της εκδήλωσης έκανε  την ακόλουθη δήλωση:"
Τιμάμε αυτές τις μέρες στη Ναύπακτο, την 445η Επέτειο της Ναυμαχίας του Lepanto. Ένα γεγονός κοσμοϊστορικής σημασίας, το οποίο συνέβη στις 7 Οκτωβρίου του 1751 στην είσοδο του Κορινθιακού κόλπου, και το οποίο δεν είχε μόνο ως αποτέλεσμα την καταστροφή του ενιαίου στόλου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αλλά κυρίως την ανάταση του ηθικού των υπόδουλων λαών της βαλκανικής και την απαρχή μιας σειράς επαναστατικών ενεργειών εναντίον των Τούρκων. Ένα γεγονός που συνέβαλε τότε αποφασιστικά στην αφύπνιση της εθνικής συνείδησης σε ολάκερα τα Βαλκάνια και στην πατρίδα μας, καθώς σιγά – σιγά άρχισε να γίνεται κατανοητό πως η Οθωμανική βαρβαρότητα δεν ήταν ανίκητη και πως οι λαοί της περιοχής μας ενωμένοι μπορούσαν να αποτινάξουν των 400 χρόνων ζυγό. Αυτή την εθνική ανάταση έχουμε ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε και σήμερα. Να πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις. Να βάλουμε τέλος στις ψεύτικες υποσχέσεις.  Να δουλέψουμε σκληρά και σχεδιασμένα. Να επαναφέρουμε την κοινωνική δικαιοσύνη και να κατακτήσουμε βήμα – βήμα τη χαμένη εθνική μας αξιοπρέπεια."
unnamed