Το «προφίλ» των δύο αδερφών με τα ναρκωτικά, στον Κάλαμο – Αύριο στον ανακριτή ο 40χρονος – Άφαντος ο αδερφός του!

Αύριο οδηγείται στον Ανακριτή Λευκάδας για να απολογηθεί ο 40χρονος Αλβανός που συνελήφθη για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών, ενώ τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ο 42χρονος αδερφός του, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης και εκτιμάται ότι ίσως να έχει εγκαταλείψει το νησί.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και πολύμηνη παρακολούθηση η Δίωξη Ναρκωτικών Αγρινίου χθες κατάφερε να συλλάβει τον 40χρονο και μεταξύ αλλων όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ βρέθηκαν 7 κιλά κάνναβης, που εκτιμάται ότι προέρχεται από καλλιέργεια των δύο αδελφών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr από αστυνομικές πηγές, τα δύο αδέλφια ζούσαν στον Κάλαμο και απασχολούνταν σε εργασίες που τους ανέθεταν οι ντόποιοι, οικοδομικές και αγροτικές. Τους ήξεραν με τα μικρά τους ελληνικά ονόματα και θεωρούνταν άτομα υπεράνω πάσης υποψίας,όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση της EΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη, χθες (30-09-2016) το πρωί, στο νησί Κάλαμος της Λευκάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση, καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και τον 42χρονο αδερφό του συλληφθέντα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Η σύλληψη του 40χρονου αλλοδαπού, είναι αποτέλεσμα συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, κατά την οποία, κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη στον Κάλαμο και εξακρίβωσε τον τρόπο δράσης των δυο αδερφών.

Ειδικότερα, από τις έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί, στις οικίες των δυο δραστών και σε μάνδρα οικοδομικών υλικών, βρήκαν μεταξύ άλλων και κατέσχεσαν τα εξής :

Έξι ανισοβαρείς σακούλες με αποξηραμένη κάνναβη, συνολικού βάρους επτά κιλών,

Ένα σεντόνι, που περιείχε πενήντα γραμμάρια κάνναβης,

Μια ακόμα συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης,

Ένα χρησιμοποιημένο λάστιχο ποτίσματος, σαράντα πέντε μέτρων, με μπεκάκια και διακλαδωτές,

Ένα τσουβάλι με πενήντα πέντε ποτήρια από φενιζόλ, τα οποία οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει ως φυτώριο και

Ένα κινητό τηλέφωνο.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι, τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν, προέρχονται από φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, που είχαν καλλιεργήσει οι δράστες, οι οποίοι μετά τη συγκομιδή, αποθήκευαν τις αποξηραμένες ναρκωτικές

ουσίες, σε ψυγεία εκτός λειτουργίας.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ