ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιο«Συμφωνία αλήθειας» από την Ν.Δ για τον αγροτικό κόσμο – Πολιτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Αιτ/νιας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

«Συμφωνία αλήθειας» από την Ν.Δ για τον αγροτικό κόσμο – Πολιτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Αιτ/νιας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

«Συμφωνία αλήθειας» από την Ν.Δ για τον αγροτικό κόσμο – Πολιτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Αιτ/νιας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

 

Με σύνθημα «συμφωνία αλήθειας» πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας το απόγευμα του Σαββάτου. Στην εκδήλωση ο βασικός ομιλητής ήταν ο Λευτέρης Αυγενάκης και ο Βασίλης Οικονόμου. Ο μεν πρώτος ανέπτυξε την πολιτική του κόμματος για τον αγροτικό τομέα και ο δε δεύτερος ανέλυσε το ασφαλιστικό. Επίσης, προανήγγειλαν την άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αιτωλοακαρνανία, κάτι που η «Σ» είχε γράψει προ ημερών. Την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή ο κ. Μητσοτάκης θα είναι στο νομό μας και θα πραγματοποιήσει συναντήσεις σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ναύπακτο. Οι συναντήσεις θα είναι με επιχειρηματίες, με άτομα της αυτοδιοίκησης, ενώ θα γίνουν επισκέψεις σε κοινωνικές δομές της περιοχής.

Σκοπός της πολιτικής εκδήλωσης που αφορούσε τον αγροτικό τομέα, αλλά και των επερχόμενων συναντήσεων του Προέδρου της Ν.Δ, είναι οι απλοί πολίτες να εκφράσουν την άποψή τους και να μεταφέρουν τα προβλήματά τους στον Κυριάκο Μησοτάκη.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου το βράδυ την ερχόμενης Πέμπτης παρουσιάζοντας με ρεαλιστικούς όρους και ειλικρίνεια την επόμενη μέρα. Σύμφωνα με το επιτελείο του που βρέθηκε το Σάββατο στο Αγρίνιο στην εκδήλωση για τα αγροτικά – ασφαλιστικά ζητήματα, θα είναι κατάθεση ψυχής, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.

p1160172

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε πως «Με λόγια καθαρά και μετρημένα ενισχύουμε και σφυρηλατούμε το συμβόλαιο αλήθειας με τους αγρότες της χώρας μας. Μια σχέση ειλικρινής βασισμένη σε όσα έχει εξαγγείλει ο Πρόεδρος της Ν.Δ Κυριακός Μητσοτάκης στη ΔΕΘ και σε μια ανοιχτή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους στον πρωτόγεννη τομέα ολοκληρώνουμε την τελική μορφή του κυβερνητικού προγράμματος. Είναι βέβαιο ότι τα χρόνια που πέρασαν εισπράξαμε κοροϊδία. Οι μήνες και η φορολόγηση που έρχονται θα εξοντώσει τις οικογένειες των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Είναι υποχρέωσή μας με σοβαρότητα, στρατηγική και μέθοδο να δουλέψουμε για την επόμενη μέρα. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ξέρουν πως μαζί μας έχουν μια ειλικρινή συνεργασία και ειλικρινή διάλογο. Δεν λέμε τίποτε παραπάνω από αυτά που πρέπει και από αυτά που θα μπορούμε να υλοποιήσουμε όταν γίνουμε κυβέρνηση. Δεν θέλουμε να είμαστε ευχάριστοι ή να εισπράξουμε χαμόγελα. Όλοι όσοι παρακολουθούν την πορεία της Ν.Δ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ξέρουν ότι έχουν ένα ειλικρινή συνομιλητή που ότι λέει το εννοεί, ενώ η αξιοπιστία είναι το βασικό χαρακτηριστικό του».

p1160186

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στο ασφαλιστικό και επισήμανε πως «μετά την κατάργηση του ΟΓΑ από το νόμο Κατρούγκαλου και την απόφαση του κ. Τσίπρα να εντάξει τους αγρότες και τον ΟΓΑ μέσα στο μεγάλο φαραωνικού τύπου ταμείο που προετοιμάζει, δυσχεραίνει η ζωή και δυσχεραίνουν οι πιθανότητες ένας αγρότης να κρατήσει το κτήμα του, την επιχείρησή του και την οικογένειά του, γιατί η κυβέρνηση αυξάνει 400% τις ασφαλιστικές εισφορές και τους φορολογικούς συντελεστές. Συνεπώς, διαμορφώνεται ένα ασφυκτικό πλαίσιο που καθιστά αδύνατο για τον αγρότη να κρατηθεί στην παραγωγή. Ανάλογα την περίπτωση, ο αγρότης θα πληρώνει από το 60% έως το 80% σε ασφαλιστικές εισφορές και σε φόρους. Πάντα διαφωνούσαμε κάθετα με τον νόμο αυτό και γι αυτό, μέσω πολιτικών εκδηλώσεων, θα ενημερώσουμε τον κόσμο. Η πρόταση της Ν.Δ για την επόμενη μέρα και για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι συγκεκριμένη και κοστολογημένη, χωρίς λόγια στον αέρα».

p1160180

Ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρης Μελάς σημείωσε πως «η προσπάθεια που γίνεται ταυτίζει τα στελέχη της Ν.Δ με το σύνθημά μας «συμφωνία αλήθειας». Επιχειρούμε να αποτυπώσουμε προβλήματα που δεν ξέραμε. Η Ν.Δ έχει στο αίμα της τον αγροτικό χώρο και είναι η μόνη που θα δώσει λύση στα προβλήματα της νέας περιόδου, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες συνθήκες. Με βάση την συμφωνία μπαίνουμε στη διαδικασία να καταγράψουμε πράγματα που πρέπει κι πιθανόν να έχουμε παραβλέψει, προκειμένου χωρίς παροχολογίες να δώσουμε το στίγμα μας στον αγρότη. Υπάρχει προοπτική στην ελληνική γεωργία και στον αγροτικό τομέα γενικότερα, αρκεί να παραμερίσουμε προσωπικές ατζέντες και μικροσυμφέροντα. Πρέπει να αξιοποιήσουμε κοινοτικούς πόρους, αλλά κυρίως τις δυνατότητας μας για την αναδιάρθρωση του αγροτικού τομέα».

p1160206

Ο Γραμματέας των Αγροτικών Φορέων της Ν.Δ  Κώστας Μπαγιονέτας ανέφερε πως «μέσα από το οδοιπορικό που ξεκινήσαμε συνάπτουμε μια συμφωνία αλήθειας με τους αγρότες. Θέλουμε να τους ακούσουμε, να μας καταθέσουν τα προβλήματά τους και τις προτάσεις τους. Στόχο έχουμε να μπορέσουμε να τους βοηθήσουμε , ώστε να ξεπεράσουν τα προβλήματα που υπάρχουν στην καθημερινότητάς τους και τον κλάδο τους».

p1160195

Ο Βουλευτής της Αιτωλοακαρνανίας που παρέστη στην πολιτική εκδήλωση, Κώστας Καραγκούνης δήλωσε πως «για την Ν.Δ ο αγροτικός τομέας και η πρωτόγεννης παραγωγή αποτελεί προτεραιότητα. Είναι από τους βασικότερους πυλώνες της οικονομίας μας και  δυστυχώς η κυβέρνηση αυτή έχει απαξιώσει. Δεν μπορεί φορολογικά ή μέσα από εισφορές να δημεύει το αγροτικό εισόδημα. Η ασφαλιστική εισφορά τριπλασιάζεται, συνεπώς μιλάμε για έμμεση φορολόγηση των αγροτών. Στην Αιτωλοακαρνανία μας ενδιαφέρει περισσότερο το κομμάτι του αγροτικού κλάδου, γιατί ο κλάδος αυτός στηρίζει τον τόπο μας. Η λογική του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να δώσει προτεραιότητα στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στην παραγωγή και στον αγροτικό τομέα. Οι δεσμεύσεις ήταν πολύ συγκεκριμένες στη ΔΕΘ από τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Από το 24% πρέπει να πέσει στο 13% η φορολόγηση. Οι αγρότες θα ,δυστυχώς, θα πληρώσουν περισσότερα 600 εκατ. ευρώ στον ΕΝΦΙΑ. Αυτά είναι τα απότοκα της περίφημης διαπραγμάτευσης και της πολιτικής που διαφυλάσσει η κυβέρνηση για τον αγρότη. Σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις για τον τόπο».

Κων/νος Χονδρός

p1160201

img_20161001_181839

img_20161001_181718

img_20161001_181730

img_20161001_182031

img_20161001_182011

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr