Το 4ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο στο Αγρίνιο

«Ανοίγει» αύριο τις εργασίες του στο Αγρίνιο, το 4ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο στο Παπαστράτειο Μέγαρο. Με αφορμή το σπουδαίο για τη πόλη και την ευρύτερη περιοχή γεγονός, σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου Παντελής Παπαθανάσης, ο Καθηγητής Καρδιολογίας και Αντιπρόεδρος της Καρδιολογικής Εταιρείας Κωνσταντίνος Τσιούφης και ο Αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αγρινίου, Κώστας Καλαντζής, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο.

Το τελευταίο Καρδιολογικό Συνέδριο που είχε διεξαχθεί στο Αγρίνιο κατά το παρελθόν, ήταν το 1995. Η 30η Σεπτεμβρίου είναι η Παγκόσμια ημέρα Καρδιάς και επιλέχθηκε το Αγρίνιο για το συνέδριο αυτό, ώστε να τιμηθεί λόγω της 20ετούς περίπου αποχής του από την επιλογή της Καρδιολογικής Εταιρείας.

Το αυριανό συνέδριο χωρίζεται σε δύο σκέλη και σκοπός του είναι ακόμη και οι απλοί πολίτες να το παρακολουθήσουν για να ενημερωθούν και να προφυλάξουν την υγείας τους. Μεταξύ 15.00 και 19.00 θα γίνει δωρεάν σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, ενώ παράλληλα, το Σάββατο που ολοκληρώνονται οι εργασίες του συνεδρίου, οι γιατροί και οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής, θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ενημερωτικές ομιλίες από καταξιωμένους επιστήμονες, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Κων/νος Χονδρός

 

Περισσότερα στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας «Συνείδηση»

(από αριστερά) ο Κώστας Καλαντζής, ο Παντελής Παπαθανάσης και ο Κων/νος Τσιούφης
(από αριστερά) ο Κώστας Καλαντζής, ο Παντελής Παπαθανάσης και ο Κων/νος Τσιούφης