ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΕπίσκεψη Παπαναστασίου σε ΔΑΚ και Κοιμητήριο Αγρινίου

Επίσκεψη Παπαναστασίου σε ΔΑΚ και Κοιμητήριο Αγρινίου

Επίσκεψη Παπαναστασίου σε ΔΑΚ και Κοιμητήριο Αγρινίου

Αυτοψία στα έργα που εκτελούνται με ίδιους πόρους του Δήμου Αγρινίου στο Δ. Α. Κ.«Μιχάλης Κούσης» και στο Κοιμητήριο πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου.

Ο κ. Παπαναστασίου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο υπογράμμισε ότι τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στα εξωτερικά γήπεδα, μετά από την ολοκλήρωση του παρκέ του Κλειστού Γυμναστηρίου, εντάσσονται στη συνολική αναβάθμιση του χώρου, ώστε η πόλη και οι δημότες να αποκτήσουν τους αθλητικούς χώρους που τους αξίζουν. Προανήγγειλε δε την ανακοίνωση, στο αμέσως προσεχές διάστημα, και άλλων σημαντικών δράσεων σε αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές αυτή τη φορά στην περιφέρεια του Δήμου Αγρινίου.

Όσον αφορά στα έργα που εκτελούνται στην επέκταση του Κοιμητηρίου ο κ. Παπαναστασίου σημείωσε ότι ολοκληρώνεται η περίφραξη και η εσωτερική διαμόρφωσηέτσι ώστε να καταστεί λειτουργικός ο χώρος, σημειώνοντας με νόημα ότι δεν περιποιούσε τιμή για την πόλη το γεγονός ότι ο ιερός αυτός τόπος έμενε αδιαμόρφωτος κι απερίφρακτος, και ως εκ τούτου απροστάτευτος από το 2006.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που είναι σε εξέλιξη στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Μιχάλης Κούσης», προϋπολογισμού 200.000ευρώ, εκτελούνται εργασίες ανακατασκευής της κερκίδας στο βοηθητικό στάδιο μήκους 37,50 μ.,μετά την καθαίρεση της παλαιάς που είχε υποστεί καθίζηση και ήταν ακατάλληλη και επικίνδυνη. Επίσης, προβλέπεται επίστρωση των γηπέδων αντισφαίρισης με πιστοποιημένο συνθετικό (τεχνητό) χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς, κατασκευή πιστοποιημένου αντιολισθητικού αθλητικού δαπέδου στα εξωτερικά γήπεδα βόλεϊ και μπάσκετ και γραμμογράφηση των γηπέδων. Ήδη, έχει τοποθετηθεί το ξύλινο μόνιμο αθλητικό δάπεδο (παρκέ) τελευταίας τεχνολογίας στο Κλειστό γήπεδο, ενώ προβλέπεται αλλαγή των ηλεκτρικών πινάκων και εγκατάσταση όλων των απαραίτητων συστημάτων πυροπροστασίαςγια όλο το στάδιο.

Όσον αφορά στις παρεμβάσεις στην επέκταση του Κοιμητηρίου Αγρινίου, με προϋπολογισμό 220.000 Ευρώ, πραγματοποιούνται τσιμεντοστρώσεις διαδρόμων και κατασκευή πέτρινηςπερίφραξης συνολικού μήκος 40 μέτρων και περίφραξης με συρματόπλεγμα και σιδηροσωλήνες συνολικού μήκους 75 μέτρων και ύψους 1.62 μέτρων.

CAM01168

CAM01130

CAM01132

CAM01138

CAM01142

CAM01147

CAM01153

CAM01156

CAM01166

Εκ του Γραφείου Τύπου του Δήμου Αγρινίου

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr