Ακριβότερο φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης

Αυξημένη αναμένεται φέτος η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ανεβάζοντας την τιμή του σύμφωνα με τους μέχρι τώρα υπολογισμούς (τιμή βαρελιού, έμμεσοι φόροι) γύρω στα 91 λεπτά το λίτρο. Όταν πέρυσι σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης, είχε κάνει πρεμιέρα στην αγορά, ξεκίνησε δηλαδή να πωλείται με μέση τιμή τα 0,83 ευρώ το λίτρο. Μάλιστα στην ενδιάμεση περίοδο έπεσε στα 64 περίπου λεπτά κι έκλεισε γύρω στα 71.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr ο ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων Παναγιώτης Θωμάς φέτος μαζί με όλους τους φόρους και την αύξηση του ΦΠΑ είναι πιθανό στην πορεία να φτάσει η τιμή το ένα ευρώ το λίτρο και σίγουρα η χρονιά αναμένεται δύσκολη από θέμα ποσότητας προμηθειών.

Όπως λέει πέρυσι λόγω της ελκυστικής τιμής τους, η κατανάλωση αυξήθηκε σε σχέση με πρόπερσι στο διπλάσιο σχεδόν, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι αρκετοί εκμεταλλεύτηκαν τη συγκυρία και την άνοιξη , στο κλείσιμο της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου, έσπευσαν να γεμίσουν τους καυστήρες.

Οπότε το αγοραστικό ενδιαφέρον αρχικά αναμένεται μικρό, εκτιμά ο κ. Θωμάς και σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «φέτος θα κλαίμε».

www.thebest.gr