Αγροτικό μπλόκο αύριο στην εφορία Αγρινίου

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτ/νιας καλεί όλους τους μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής σε κινητοποίηση ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζει η…

8

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτ/νιας καλεί όλους τους μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής σε κινητοποίηση ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Συνάδελφοι μόλις πέντε μήνες μετά την ψήφιση του αντιασφαλιστικού νόμου-λαιμητόμου, η κυβέρνηση «μαζεύει» όσα είχε παραχωρήσειμετιςκινητοποιήσεις μας, αυξάνοντας τις ασφαλιστικέςεισφορέςγια τηνΥγεία από το 2017στο 6,95! Η αύξηση αυτή προστίθεται στην αύξησηεισφορών που προβλέπει ο ίδιοςνόμος, όταν πάνω από το 50% των αγροτών αδυνατούν να πληρώσουντιςεισφορέςτουςστον ΟΓΑ!

Συνεχίζειτηνφορολογική επιδρομή αφούγια τοεισόδημα του 2015 καλούμαστε να πληρώσουμεφόρο από το πρώτοευρωμεσυντελεστή 13%, ενώ από τουχρόνου ναι μεν θα ισχύει αφορολογητοόριοπου πετύχαμεμεσκληρό αγώνα το προηγούμενοδιάστημα, όσοιόμωςξεπερνούντοόριο θα φορολογούνται μεσυντελεστή 20% πουσταδιακά θα φτάσειστο 26%.

Σεόλα αυτάέρχονται να προστεθούνοι αλλαγέςστο “κατα κυριο επαγγελμα αγρότης” πουχιλιάδεςμικροκαλλιεργητές θα μείνουνχωρίςενισχύσειςκιάλλα υποβοηθητικάμέτρα.Ακόμη, η άρνησητου ΕΛΓΑ – μεκυβερνητικήεντολή – να αναγνωρίσειτιςζημιέςστην παραγωγή και να προχωρήσεισεδίκαιεςαποζημιώσειςΤέλος, ο ΕΝΦΙΑ, οι χαμηλέςτιμές πουδίνουνοιεμπόροι καθώς και τοτεράστιοκόστος παραγωγήςμε τα αγροτικάμέσα και εφόδια να είναι στο 24% ΦΠΑ κάνουντην παραγωγή απαγορευτική.

Να οργανωθούμετώρα να δώσουμε απάντηση! Η εμπειρία της προηγούμενηςχρονιάςδείχνει πως η πάλη μας μπορεί να πιέσει και να φέρει αποτέλεσμα, αν είναι οργανωμένη, αν έχει καθαρό ποιοι είναι οι εχθροί και ποιοιείναι οισύμμαχοί μας, αν έχουμε καθαρά αιτήματα!

 

Όλοι στην κινητοποίηση του ΕΚΑ την Παρασκευή 30/9 και ώρα 10:30 στην Εφορία Αγρινίου!