Συνάντηση Ν. Βούτση και Γ. Βαρεμένου με τον Πρόεδρο του Αραβικού Κοινοβουλίου για το προσφυγικό

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Νίκο Βούτση, είχε ο Πρόεδρος του Αραβικού ΚοινοβουλίουAhmedAlJarwan, παρουσία του Β’ Αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Βαρεμένου, με τον οποίο είχαν συναντηθεί στο Μαρόκο, στο περιθώριο διεθνούς φόρουμ, και είχαν συμφωνήσει τη συνέχιση του διαλόγου στην Αθήνα.

unnamed

Η συζήτηση αφορούσε τη συγκεκριμενοποίηση των αναγκών που έχει η Ελλάδα στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος και στον συντονισμό των δύο πλευρών, ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια από την πλευρά των αραβικών κρατών.

Ο Πρόεδρος του Αραβικού Κοινοβουλίου, που αποτελεί κοινοβουλευτικό σώματουΑραβικού Συνδέσμου, αναγνωρίζει το μεγάλο βάρος που έχει επωμιστεί η χώρα και τη συνεισφορά του λαού της στην ανθρωπιστική αντιμετώπιση του προβλήματος. Γι’ αυτό, όπως είπε, θέλει να φύγει από την Αθήνα έχοντας στη διάθεσή του μια λίστα συγκεκριμένων θεμάτων, ώστε να προχωρήσει σε πρακτικά βήματα τόσο προς τα κοινοβούλια και τις κυβερνήσεις των αραβικών κρατών, όσο και προς τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

unnamed