Σπάνιες φωτογραφίες: Η Αλίκη Βουγιουκλάκη στον Πλάτανο Ναυπακτίας

ο 1969 και συγκεκριμένα στις 23 Αυγούστου, η Αλίκη Βουγιουκλάκη επισκέφθηκε τον Πλάτανο Ναυπακτίας προς τιμή του μαιευτήρα της Νίκου Παπανικολάου, που είναι από τον Πλάτανο. Ο γιατρός είχε αναλάβει την παρακολούθηση της μεγάλης πρωταγωνίστριας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης του μονάκριβου γιού της, Γιάννη. Η εγκυμοσύνη ήταν περίπλοκη αλλά τελικά είχε αίσιο τέλος.

www.npress.gr

1-aliki-sto-platano-3

1-aliki-sto-platano-4

Στην επίσκεψή της αυτή, η Αλίκη εκπλήρωσε το τάμα της στον Άγιο Νικόλαο για την αίσια έκβαση της εγκυμοσύνης της. Το τάμα ήταν ένα μεγάλο καντήλι που αναρτήθηκε στο εικόνισμα του Αγίου στη είσοδο του ναού με αναφορά στην προσφοράς της.

2-agios-nikolaos-tama-2

2-agios-nikolaos-tama-3

Οι κάτοικοι του Πλάτανου υποδέχθηκαν με μεγάλες τιμές την Βουγιουκλάκη, η οποία είχε φέρει μαζί της και κινηματογράφικό συνεργείο που πρόβαλε την ταινία της “Η Αλίκη στο Ναυτικό”.

1-aliki-sto-platano-6

1-aliki-sto-platano-5

Η επίσκεψη έμεινε ιστορική για τον Πλάτανο, αφού έγινε σε μία εποχή που η πρόσβαση στην ορεινή Ναυπακτία ήταν πολύ δύσκολη. Να σημειωθεί ότι ο Πλάτανος είναι ο τόπος καταγωγής του μεγάλου θεατρικού δασκάλου Δημήτρη Ροντήρη. προς τιμή του οποίου υπάρχει στο χωριό κι ένα μικρό υπαίθριο θεατράκι.

5-theatro-rontiri-1

3-apopsis-platanou-4

Σε ένα μικρό καφενείο του χωριού, υπάρχει ένα ημερολόγιο που έχει μια φωτογραφία της Βουγιουκλάκη του 1957 που διαφήμιζε τη μπύρα Φιξ.

7-diafimisi-fix-vougiouklaki-1957-2

1-aliki-sto-platano-7