Δυτική Ελλάδα: ΕΝΦΙΑ… και για τα κοτέτσια και τους περιστερώνες! ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ «ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ»

Αναρωτιέται… αν έπρεπε να κρατήσει την γονική παροχή στην Φθιώτιδα

Απίστευτη περιπέτεια για τον γνωστό δημοσιογράφο Αγγελο Κωνσταντίνου, και ένα ακίνητο για το οποίο καλείται να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ του! Ο ίδιος περιγράφει τι του συνέβη:
Πρόκειται για το ακίνητο που κληρονόμησα από τον πατέρα μου Τριαντάφυλλο ,στην Κάτω Τιθορέα του Νομού Φθιώτιδος .Για συναισθηματικούς λόγουςκράτησα το σπίτι που έζησα μέχρι τα πέντε μου χρόνια.Την περίοδο των μνημονίων, καλούμε σε ετήσια βάση να πληρώνω τριακόσια ευρώ «χαράτσι» που στην συνέχεια τιτλοποιήθηκε προπαγανδιστικά ως ΕΝΦΙΑ .Στην φωτογραφία όπου ο χαμογελαστός άνθρωπος στέκει με χαρακτηριστικό τρόπο,φαίνονται από αριστερά προς τα δεξιά,πατητήρι για σταφύλια,η αποθήκη για τα αμνοερίφια,ο μισογκρεμισμένος φούρνος και το τελευταίο διόροφο,όπου έβρισκαν καταφύγιο στο ισόγειο κότες, κοκόρια,στον δε πρώτο όροφο… τα περιστέρια .Στην εφορία ο ελεγκτής,ύστερα από πρόσθετη διορθωτική ηλεκτρονική δήλωση,δεν αναγνώρισε ότι αυτά τα κτίσματα βρίσκονται σε κατάσταση κατεδάφισης και χρέωσε τα τετραγωνικά σαν να είναι λειτουργικά και ενιαία με το κυρίως κτίσμα που στην οικοδομική άδεια έχει ως χρονιά κατασκευής το 1961! Σαν να μην έφτανε αυτό,με έγκριση του Πρόεδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης του Δήμου Ελάτειας Αμφίκλειας, μας έστειλαν ως πάγια τέλη χρήσης νερού, για το εξάμηνο Νοεμβρίου Αυγούστου 2016 στην ύδρευση το ποσό τον 152 ευρώ ! Οφείλω να διευκρινήσω ότι το σπίτι δεν χρησιμοποιείται,ενώ η παροχή νερού βρίσκεται σε απομόνωση για να αποτρέψουμε πρόσθετες χρεώσεις από διαρροή .
Πρόκειται για κραυγή αγωνίας ενός Έλληνα, που απλά θέλησε να κρατήσει την πατρογονική εστία! ΥΓ Αυτό λέγεται Υπουργέ των Οικονομικών Φορολογική Δικαιοσύνη»;

Σ.Σ. Κάθε άλλο σχόλιο περιττό!ktirio-4

ktirio-3

ktirio-2

ktirio-1