ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΜεσολόγγι: Εκδηλώσεις στα πλαίσια του φετινού εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών

Μεσολόγγι: Εκδηλώσεις στα πλαίσια του φετινού εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών

Μεσολόγγι: Εκδηλώσεις στα πλαίσια του φετινού εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών

Στα πλαίσια του φετινού εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών (EuroΒirdwatch16) που πραγματοποιείτε διεθνώς το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου.

Η BirdLife International και ο εταίρος της στην Ελλάδα, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, μας προσκαλούν να ανακαλύψουμε τον κόσμο της μετανάστευσης των πουλιών μέσα από τις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών (Eurobirdwatch) στις

1 και 2 Οκτωβρίου 2016.

Εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά ταξιδεύουν  αυτήν την περίοδο από την Ευρώπη προς τις περιοχές όπου θα περάσουν τον χειμώνα στην Αφρική.

Οι εκδηλώσεις εστιάζουν στην ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών και των βιοτόπων τους. Σκοπός είναι να δοθεί το μήνυμα του πόσο σημαντικό είναι να Προστατευτούν οι περιοχές που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα μεταναστευτικά πουλιά, Τα μεταναστευτικά περάσματα οι περιοχές διαχείμασης τους μέσα στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών ΜεσολογγίουΑιτωλικού, κάτω ρου και εκβολών ποταμών Αχελώου και Εύηνου και νήσων Εχινάδων.

 

Στα πλαίσια του εορτασμού, η Εθελοντική Ομάδα Ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου, ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου, διοργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων.

Με μεγάλη μας χαρά, σας περιμένουμε να δείτε από κοντά τους φτερωτούς μας φίλους !!!!!

Εθελοντική Ομάδα «Ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου»

ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr