Διαμαρτυρίες κατοίκων για την παιδική χαρά των Εργατικών Κατοικιών Αγίου Δημητρίου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Για αδιαφορία από την πλευρά του Δήμου Αγρινίου κάνουν λόγο οι κάτοικοι

«Μας έδωσαν υποσχέσεις αλλά δεν έκαναν τίποτα»

2 παιδική χαρά

Έντονες διαμαρτυρίες από κατοίκους των Εργατικών Κατοικιών Αγίου Δημητρίου για την παιδική χαρά της γειτονιάς τους και δηλώνουν πως «δεν έχουν που να παίξουν τα παιδιά μας». Η καταγγέλλουσα, Γραμματέας του Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Αγίου Δημητρίου «Ομόνοια» Ειρήνη Ιωάννου, αντιλαμβανόμενη τις αλλαγές που έγιναν σε διάφορες παιδικές χαρές της περιοχής από συνεργεία του Δήμου Αγρινίου, επισημαίνει στη «Σ» πως «έχουμε κάνει αρκετές προσπάθειες για την παιδική χαρά, ώστε να την φτιάξουμε και να παίζουν πάλι τα παιδιά μας με ασφάλεια. Στείλαμε στο Δήμο Αγρινίου επιστολή στις 12/03/2009 και στις 08/05/2015 για τα προβλήματα της περιοχής μας, μεταξύ αυτών και για την παιδική χαρά, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. Πριν από περίπου 1 χρόνο, επισκεφθήκαμε τον Δήμαρχο, ο οποίος ήρθε και είδα τα προβλήματά μας, αλλά η παιδική χαρά παραμένει στην ίδια κατάσταση».

1 παιδική χαράΜε αφορμή τις αλλαγές στα παιχνίδια των παιδικών χαρών, σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές, οι κάτοικοι των εργατικών κατοικιών ζητούν την αντικατάσταση της παιδικής χαράς που βρίσκεται στη γειτονιά τους. «Έρχονται για να παίξουν πολύ λίγα παιδιά και αυτά που παίζουν στην παιδική χαρά κινδυνεύουν καθημερινά. Τα παιδιά μας δεν έχουν που να παίξουν. Παλιότερα, καθημερινά, στην παιδική χαρά συγκεντρώνονταν τουλάχιστον 50 παιδιά και έπαιζαν χωρίς να κινδυνεύουν. Τώρα με τις αλλαγές αυτές που γίνονται σε άλλες παιδικές χαρές είναι ευκαιρία να αλλάξουν και την δική μας, για να μπορούμε και εμείς ως γονείς να αισθανόμαστε ασφάλεια».

3 παιδική χαράΑκόμη, όπως αναφέρει η κ. Ιωάννου, προ ενός περίπου έτους το Δ.Σ του συλλόγου είχε αποστείλει νέο έγγραφο στο Δήμο Αγρινίου, με το οποίο ζητούσαν απάντηση για τα προβλήματα της περιοχής τους ή έστω για κάποια από τα προβλήματα, χωρίς όμως ποτέ να λάβουν απαντήσεις. «Μετά από όλα αυτά και όλες τις προσπάθειές μας και με αφορμή τις αλλαγές στις παιδικές χαρές της πόλης, πιστεύω πως δικαιούμαστε μια σωστή και ασφαλής παιδική χαρά. Πρέπει να μας την αλλάξουν, γιατί τα παιδιά μας δεν πρέπει να αισθάνονται παραμελημένα».

4 παιδική χαράΣτον αντίποδα, ο Δήμος Αγρινίου προχώρησε την Τετάρτη στην τοποθέτηση των νέων πιστοποιημένων οργάνων και παιχνιδιών σε παιδικές χαρές του Δήμου Αγρινίου. Σε πρώτη φάση, ο Δήμος προχώρησε στην ανακατασκευή των παιδικών χαρών απέναντι από το 7οΔημοτικό στον  Άγιο Χριστόφορο, στις Εργατικές κατοικίες Αγίας Βαρβάρας και Αγίου Ιωάννη Ριγανά, στην περιοχή του Παλαιού Μύλου και στην οδό Εργάνης στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Ειρήνη Ιωάννου
                                                                                               Η Ειρήνη Ιωάννου

Το αμέσως προσεχές διάστημα, όπως ανακοινώθηκε, θα πραγματοποιηθεί η αναβάθμιση, σύμφωνα με τις προδιαγραφές καταλληλότητας και λειτουργίας των χώρων από πιστοποιημένο φορέα ελέγχου κι άλλων παιδικών χαρών της πόλης αλλά και των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Αγρινίου.

Κων/νος Χονδρός  για την εφημερίδα «Συνείδηση»