Επίθεση Κατσανιώτη σε Κατσιφάρα για έργα, ανάπτυξη και δράσεις

Σφοδρή επίθεση στον Απ. Κατσιφάρα, με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το Ταμείο Μολυβιάτη

Τι δήλωσε για την Αιτωλοακαρνανία, τους ρυθμούς ανάπτυξης της περιοχής και το μέλλον… του στην αυτοδιοίκηση

 

«Άλλα δύο χρόνια πήγαν χαμένα για την Δυτική Ελλάδα, με την Περιφερειακή Αρχή Κατσιφάρα». Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέας Κατσανιώτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 με… ΤΟΝΟ» με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση του Σώματος κατά την οποία η Περιφερειακή Αρχή γνωστοποίησε, πλέγμα δράσεων ολοκληρωμένης παρέμβασης με ένταξη και χρηματοδότηση 39 νέων έργων, με προϋπολογισμό πάνω από 15 εκ. ευρώ, από το πρώην Ταμείο Μολυβιάτη, για την αποκατάσταση και ανασυγκρότηση πληγεισών περιοχών από τις πυρκαγιές του Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου του 2007 (Ξηρόμερο και Βόνιτσα στην Αιτωλοακαρνανία). Σύμφωνα ωστόσο με τον κ. Κατσανιώτη, η Περιφέρεια υλοποιεί προτάσεις Δήμων χωρίς να λέει αν συμφωνεί ή διαφωνεί, ενώ κατά την διάρκεια της συνέντευξής του, ο Ανδρέας Κατσανιώτης αποκάλυψε τις προθέσεις του για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

 

«Η Περιφέρεια εφαρμόζει τη λογική του τάζω, χωρίς η ίδια να αναλαμβάνει ευθύνες. Αναφορικά με το Ταμείο Μολυβιάτη, η Περιφερειακή Αρχή οικειοποίησε προτάσεις Δήμων, χωρίς να γνωρίζουμε αν συμφωνεί και χωρίς να μας θέσει το θέμα. Λειτούργησε δηλαδή σαν τροχονόμος. Δεν μας ρώτησε το παραμικρό και αναρωτιόμαστε τις μας θέλει στα συμβούλια. Αυτό που πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος, είναι ότι έργα δεν γίνονται σε κανέναν νομό. Ούτε στην Αχαΐα, που θεωρούν οι Αιτωλοακαρνάνες και οι Ηλείοι. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, εν αντιθέσει με άλλες Περιφέρειες της χώρας, έμεινε έξω από την Παγκόσμια Έκθεση Τροφίμων, που πρόκειται για ένα σπουδαίο γεγονός. Κατά τα άλλα μιλάμε και φημιζόμαστε για τον πρωτογενή μας τομέα. Η Δυτική Ελλάδα έχασε άλλα δύο χρόνια με την Περιφερειακή Αρχή Κατσιφάρα, ο οποίος αντί για πλούτο παράγει γραφειοκρατία. Πότε άραγε χτύπησε το χέρι στο τραπέζι ο κ. Κατσιφάρας για κάποιο σοβαρό θέμα; Από την άλλη όμως, όταν γίνεται κάτι καλό το πλασάρει σαν να οφείλεται σ’ αυτόν και όταν γίνεται κάτι άσχημο φταίει πάντα η Κυβέρνηση. Δεν μας αξίζει να είμαστε τελευταίοι ως Περιφέρεια. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα, μείωσης των αφίξεων κατά 30% στο αεροδρόμιο του Ακτίου, το μεγαλύτερο στην Δυτική Ελλάδα. Αποτέλεσμα δεν είναι η απορροφητικότητα» επισήμανε ο κ. Κατσανιώτης για να πάρει θέση στη συνέχεια, αν θα διεκδικήσει εκ νέου τα ηνία της Περιφέρειας στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

 

«Είμαι υποχρεωμένος να εκπροσωπήσω τους χιλιάδες πολίτες που ψήφισαν την παράταξή μας στις προηγούμενες εκλογές. Μας αρέσει η αυτοδιοίκηση, μας αρέσει που μας προτιμούν και αυτό αποτελεί υποχρέωση για εμάς».

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»