Πανελλήνια κατακραυγή για την επίθεση στη «ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ»

Εκ των υστέρων έρευνες της τοπικής αστυνομίας

Παρέμβαση από κόμματα της αντιπολίτευσης αν και τοπικοί άρχοντες σφυρίζουν αδιάφορα

 

Πανελλαδικές διαστάσεις έλαβε η επίθεση ομάδας αντιεξουσιαστών στα γραφεία της εφημερίδας «Συνείδηση» και του «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» την Κυριακή το βράδυ στο πλαίσιο της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας Φύσσα, και βέβαια για την στάση της τοπικής αστυνομίας, η οποία έλαμψε δια της απουσίας της, καθώς δεν προστάτεψε μια περιουσία που λεηλατήθηκε, και κυρίως την ζωή του εργαζόμενου δημοσιογράφου, που την ώρα της επίθεσης βρισκόταν στα γραφεία της επιχείρησης. Μάλιστα, δεν έγινε καμία σύλληψη για το περιστατικό –όπως αναμενόταν εξάλλου- ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Σ», η τοπική αστυνομία μόλις χθες το πρωί, μετά δηλαδή την παρέλευση του αυτοφώρου, αναζητούσε επί της οδού Τάσου Παπαστράτου, υλικό από κάμερες σε καταστήματα της περιοχής! Έρευνα εκ των υστέρων με απλά λόγια!

Η επίθεση στα γραφεία της «Σ» και του «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» προκάλεσε και την αντίδραση κομμάτων του Κοινοβουλίου. Σε κεντρικό επίπεδο την επίθεση καταδίκασε το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση αντιεξουσιαστών  στα γραφεία της εφημερίδας ‘’Συνείδηση’’ και του ραδιοφωνικού σταθμού ‘’Δυτικά F.M.’’, στη διάρκεια της οποίας κινδύνευσαν εργαζόμενοι.

Τέτοιες επιθέσεις αποτελούν χτύπημα στην ελευθερία του Τύπου, στην πολυφωνία και στον πλουραλισμό.

Καλούμε, άλλη μια φορά, την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει την ανοχή στη βία και την ανομία και να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες,  έτσι  ώστε να συλληφθούν και να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη οι δράστες.

Η Νέα Δημοκρατία, δεσμεύεται ως αυριανή Κυβέρνηση να αποκαταστήσει το νόμο και την τάξη και να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών».

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.

«Με αφορμή πρόσφατη επίθεση σε γραφεία τοπικής εφημερίδας στην πόλη μας εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ και ως πολιτικός χώρος είμαστε αντίθετοι σε κάθε επίθεση βίας και καταστροφής .
Σε αυτή την βάση καταδικάζουμε και τα τελευταία γεγονότα που έλαβαν χώρα στην πόλη μας», αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση.

Ανακοίνωση εκδόθηκε και από το ΠΑΣΟΚ δια του μέλους της Κ.Ε. Χρήστου Κωστακόπουλου, στην οποία αναφέρεται: «Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει απερίφραστα τη βίαιη συμπεριφορά αντιεξουσιαστών, οι οποίοι επιτέθηκαν στα γραφεία της εφημερίδας «Συνείδηση» και του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Δυτικά FM» στο Αγρίνιο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν,  μάλιστα, και ανθρώπινες ζωές.

Σύσσωμος ο δημοκρατικός κόσμος αντιστέκεται με σθένος απέναντι στον παραλογισμό και την τυφλή βία, απέναντι σε όλους εκείνους που επιχειρούν με τη βία να επιβάλλουν τις θέσεις τους. Η δημοκρατία ούτε εκφοβίζεται ούτε εκβιάζεται.

Καλούμε τόσο την πολιτεία όσο και τη δικαιοσύνη να λάβουν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα που αναφέρονται αφενός στην τιμωρία των δραστών και αφετέρου στην αποφυγή επανάληψης στο μέλλον τέτοιου είδους φαινομένων», ενώ και οι ΑΝ.ΕΛ. σε τοπικό επίπεδο καταδίκασαν το περιστατικό: «Ο βανδαλισμός των γραφείων της εφημερίδας «Συνείδηση» και του ραδιοφωνικού σταθμού «ΔΥΤΙΚΑ FM», είναι απόλυτα και απερίφραστα καταδικαστέος.
Όσοι πιστεύουν, ότι με τέτοιες μεθόδους, μπορούν να φιμώσουν ή να επιβάλουν την σκέψη τους στον Τύπο, προφανώς οραματίζονται άλλες καταστάσεις.
Στην Δημοκρατία, ο Τύπος απολαμβάνει κατοχυρωμένης συνταγματικής ελευθερίας και τέτοιες άνανδρες επιθέσεις δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά ευθείες επιθέσεις κατά της ίδιας της Δημοκρατίας» αναφέρει η ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή πάντως, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η στάση τοπικών φορέων, συλλόγων, σωματείων συνδικαλιστικών και μη, παραγόντων της αυτοδιοίκησης και Βουλευτών, που με την στάση τους δείχνουν ότι μάλλον δεν «ίδρωσε το αυτί τους». Άραγε συμφωνούν με την επίθεση κατά την οποία κινδύνευσε εργαζόμενος, ή απλά την προσπερνούν;

Και επειδή, όλα πρέπει να λέγονται και να γράφονται με ονοματεπώνυμα, τι λένε οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Τριανταφύλλου και Γιώργος Βαρεμένος, ο Βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, οι τοπικές κομματικές οργανώσεις και οι νομαρχιακές επιτροπές υγιών, δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων, το Π.Α.ΜΕ, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, το ΤΕΕ, η Αντιπεριφέρεια Αιτωλοακαρνανίας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Δημοτική Αρχή Αγρινίου αλλά και οι ενώσεις δημοσιογράφων και τεχνικών;

Για το θέμα πάντως, παρέμβαση έκανε στην εκπομπή «10 με… ΤΟΝΟ» του «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Παναγιώτης Μπεσίνης. «Πρόκειται για καταδικαστέα, άνανδρη και μη χαρακτιρίσιμη επίθεση. Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια για το θλιβερό αυτό συμβάν. Δεν μπορεί και δεν θα κυριαρχήσει ο φόβος και η ανασφάλεια των εργαζόμενων. Τέτοιες ενέργειες μάλιστα επωάζουν το αυγό του φιδιού και δημιουργούν τον φασισμό. Η βία καταδικάζεται απερίφραστα απ’ όπου κι αν προέρχεται» υποστήριξε ο κ. Μπεσίνης.

Ευχή όλων βέβαια να είναι η τελευταία φορά που κινδυνεύει εργαζόμενος, σε οποιοδήποτε χώρο εργασίας και βέβαια η αστυνομία να βρει… τρόπους να προστατέψει περιουσίες και ζωές. Αυτό που είναι υποχρεωμένη εξάλλου να πράττει…

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»