Ζάκυνθος: Μωρά, παιδιά και γυναίκες οι περισσότεροι παράτυποι μετανάστες που κόντεψαν να βουλιάξουν

Καλά στην υγεία τους είναι οι 48 παράτυποι μετανάστες που διασώθηκαν από εμπορικό πλοίο (kargo ro-ro), το UND BIRLIK με τουρκική σημαία, 45 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Ζακύνθου. Μεταφέρθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο στην περιοχή της Παναγούλας, όπου η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου είχε τοποθετήσει στρώματα και κουβέρτες ώστε να μείνουν εκεί.

Συνολικά στο λιμάνι της Ζακύνθου, έφθασαν 22 άνδρες, 10 γυναίκες και 16 παιδιά από τη Συρία, την Σομαλία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Τους 48 παράτυπους μετανάστες μετέφερε, από το εμπορικό πλοίο UND BIRLIK, στο λιμάνι της Ζακύνθου, τουριστικό σκάφος, που παρά τις αντίξοες συνθήκες μπόρεσε και έδεσε δίπλα στο εμπορικό πλοίο ώστε να γίνει η μεταφορά τους.

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν και δυο Ουκρανοί διακινητές τους, οι οποίοι και κρατούνται στο λιμεναρχείο Ζακύνθου και θα οδηγηθούν στο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Στο σημείο του τραπεζοειδή του λιμανιού της Ζακύνθου όπου έφθασαν οι 48 παράτυποι μετανάστες, βρισκόταν μεγάλη λιμενική δύναμη με επικεφαλή τον λιμενάρχη κ. Κοκάλα, από το νοσοκομείο Ζακύνθου είχαν φθάσει πολύ πριν έρθουν οι μετανάστες ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς και μεγάλη δύναμη ιατρών ενώ τον παρών για να συντονίσουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου κ. Νιοτόπουλος, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Μποτώνης και ο Αντιδήμαρχος Ζακύνθου κ. Στάθης ενώ πολύτιμη βοήθεια έδωσαν απλοί εθελοντές.

Φωτογραφίες: Γιώργος Κόγκος

www.tempo24.gr