Έψαχναν θησαυρό, αλλά πιάστηκαν με τα φτυάρια στα χέρια

Ξεκίνησαν από τον Πύργο Ηλείας και ήρθαν στην ανατολική Φθιώτιδα για να βρουν το θησαυρό, αλλά βρέθηκαν με χειροπέδες….
Πρόκειται για 6 συλληφθέντες, 3 Έλληνες και 3 Αλβανούς, τους οποίους έπιασαν «επί τω έργω» στην περιοχή της Νεράιδας, οι αστυνομικοί του Α.Τ.  Στυλίδας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι επίδοξοι χρυσοθήρες είναι από τον Πύργο Ηλείας και ήρθαν με δυο αυτοκίνητα, έναν χάρτη, ειδικό μηχάνημα και σκαπτικά εργαλεία, στην ανατολική Φθιώτιδα για να βρουν λίρες.
Χθες το απόγευμα οι αστυνομικοί της Στυλίδας τους εντόπισαν σε ένα ρέμα κοντά στη Νεράιδα, όπου ήδη είχαν σκάψει σε ένα σημείο και συνέχιζαν τις ανασκαφές.

Το απόγευμα της Παρασκευής οι έξι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, για παράνομη ανασκαφή σε δασική έκταση.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης Κώστας Μπαρούτας, που έχει αναλάβει τους τρεις Έλληνες,  η όλη υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και οι αρμόδιες προανακριτικές και ανακριτικές αρχές με προσοχή συλλέγουν στοιχεία για να συμπληρώσουν την σχηματισθείσα δικογραφία, χωρίς όμως έως και σήμερα να έχουν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία για τους εντολείς του τα οποία στοιχειοθετούν τις αποδιδόμενες σε αυτούς κατηγορίες.
«Κατά καιρούς έρχονται πολλοί «χρυσοθήρες» στην περιοχή της Νεράιδας και αλλού στην ανατολική Φθιώτιδα, που ψάχνουν για λίρες και αρχαία. Οι περισσότεροι εμφανίζονται ως κυνηγοί και ρωτάνε διάφορα πράγματα τους ντόπιους για τοποθεσίες και άλλα…», μας είπε κάτοικος της περιοχής που μας έστειλε και την επόμενη φωτογραφία, όπου φαίνεται το σημείο που είχαν σκάψει οι έξι «χρυσοθήρες» πριν πιαστούν από τους αστυνομικούς.

lamia treasure

lamiareport.gr