Δυτική Ελλάδα: Έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Με τις ομπρέλες σε ετοιμότητα εκτιμούν οι μετεωρολόγοι οτι θα πρέπει να ξυπνήσουμε αύριο το πρωί αφού όλα τα στοιχεία δείχνουν οτι ο καιρός θα θυμηθεί ξανά το έντονο φθινοπωρινό του πρόσωπο. Η έναρξη της νέας εβδομάδας θα βρεί τοςυ κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας με πολύ βροχή, καταιγίδες και πιθανή χαλαζόπτωση κατά τόπους.Ο καιρός μάλιστα αναμένεται να διατηρηθεί άστατος στην Πάτρα μέχρι και την Τετάρτη.

Από την Παρασκευή πάντως η Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία έχει ενημερώσει για τη μεταβολή του καιρού απο τα Δυτικά αναφέροντας χαρακτηριστικά:

οτι αναμένεται σημαντική μεταβολή του καιρού από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας και από τα βορειοδυτικά με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους (6-7 μποφορ) και πτώση της θερμοκρασίας. Επισημαίνεται οτι ενδέχεται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και πιθανώς τη δυτική Στερεά να εκδηλωθούν τα προαναφερθέντα φαινόμενα πρόσκαιρα και την Κυριακή.
Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:

1. Τη Δευτέρα (19-09-2016)

Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, η Δυτική Πελοπόννησος και σταδιακά η Μακεδονία, η Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα οι υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές.

2. Την Τρίτη (20-09-2016)

Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, η Δυτική Πελοπόννησος, η Θράκη, η Ανατολική νησιωτική χώρα και πιθανώς πρόσκαιρα οι υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές. Από το απόγευμα προβλέπεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων.