Τελέστηκε στο Μεσολόγγι μεθέορτος Ιερά Αγρυπνία επί τη Εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού

Στον ιστορικό Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής της Ι. Πόλεως ετελέσθει Ιερά Αγρυπνία κατά την Αγιορείτικην Τάξη. Το Ιερόν Απόδειπνον, ο Εσπερινός μετά της Λιτής, ο Όρθρος με τους τέσσερους οίκους των χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού. Τόσο οι ενορίται, όσο και το χριστεπώνυμο πλήρωμα της πόλεως κατέκλυσαν το Ι. Ναό, αρκετοί ήταν εκείνοι όπου μετέλαβαν των αχράντων μυστηρίων.

Κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας, σύμφωνα με το onairnews.gr, τέθησαν εις προσκύνηση αποτμήματα Ιερών λειψάνων τα οποία  βρίσκονται καθ’ όλο το έτος εις τον Ιερό Ναό.

Της Ιεράς Αγρυπνίας προεξήρχε ο πανοσιολογιότατος Αρχιμ. π. Νεκτάριος Τριάντης, υπεύθυνος του ιδιαίτερου Γραφείου του Σεβ. Μητροπολίτου. Ο π. Νεκτάριος ήτο προσκεκλημένος του προϊσταμένου του Ι.Ν. πρωτ. Ανδρέου Καππέ. Το αναλόγιον διηκόνισαν οι ιεροψάλται αδελφοί Φλάκα φοιτηταί. Τέλος ο π. Νεκτάριος ευχαρίστησε όλους δια την οργάνωση της Ιεράς Αγρυπνίας αλλά και τη συμμετοχή των πιστών, ευχήθηκε όπως ο Ζωοφόρος Σταυρός δυναμώνει και ενισχύει όλους στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

unnamed-1

unnamed-2

unnamed-3