«Ενέσεις» Πολάκη στα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου

Προς αξιοποίηση το παλιό νοσοκομείο – Περιμένει… τις πρωτοβάθμιες μονάδες

«Ενέσεις» Πολάκη στα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου

Τι ζήτησε από τον Υπουργό ο Δημήτρης Μιχάλης

Ο Δημήτρης Μιχάλης
Ο Δημήτρης Μιχάλης

Πολλές και σημαντικές ειδήσεις, έβγαλε η προ ημερών συνάντηση, του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαρεμένου και του Διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου Δημήτρη Μιχάλη, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη στην Αθήνα. Το περιεχόμενο της συνάντησης έγινε προχθές γνωστό, μετά από ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του κ. Βαρεμένου, ωστόσο προκύπτουν αρκετά σημαντικά θέματα που «έπεσαν» στο τραπέζι της συζήτησης, τόσο για την ενίσχυση κλινικών και τμημάτων των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου, όσο και για την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου.

Αναφορικά με το τελευταίο, όπως ανακοινώθηκε θα συστεγαστούν πρωτοβάθμιες μονάδες, στο πλαίσιο ένταξης του νοσοκομείου Αγρινίου, μαζί με τα Ιωάννινα και την Πάτρα, στο πρόγραμμα δημιουργίας μονάδων πρωτοβάθμιας γειτονιάς, το οποίο έχει την καταρχήν έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκκρεμεί η οριστική, προκειμένου να γίνει δυνατή η υλοποίηση τους. Οι πρωτοβάθμιες μονάδες θα έχουν ζώνη ευθύνης 10000 κατοίκων, στην περιοχή αναμένεται να δημιουργηθούν – με βάση τον πληθυσμό- 7 με 8, και θα αποσυμφορήσουν σε σημαντικό βαθμό το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης. Μάλιστα όπως αποκάλυψε, μιλώντας στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 με… ΤΟΝΟ» ο Διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου Δημήτρης Μιχάλης, ήδη αποφασίστηκε η εγκατάσταση εποπτικού συστήματος καμερών στους χώρους του παλιού νοσοκομείου, καθώς και ενός φύλακα, για την ενίσχυση ασφάλειας των κτιρίων, έτσι ώστε να σταματήσει να αποτελεί καταφύγιο παρανομίας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μιχάλης.

Σε ότι αφορά το θέμα της Διοικητής αυτονόμησης του νοσοκομείου Μεσολογγίου – κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα της περιοχής- ο κ. Πολάκης άναψε «κόκκινο» καθώς προσκρούει στη μελέτη του Υπουργείου, σύμφωνα με την οποία, πρέπει να αποφεύγονται οι διπλοί διαγωνισμοί για το ίδιο αντικείμενο, γεγονός που οδηγεί σε διόγκωση των δαπανών. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, συμφωνήθηκε ότι πρέπει να θεωρείται εξασφαλισμένη η λειτουργία στο νοσοκομείο Μεσολογγίου σε 24ώρη βάση, των βασικών τουλάχιστον κλινικών του ιδρύματος, της παθολογικής, της χειρουργικής, της καρδιολογικής και της γυναικολογικής. Σύμφωνα με τον κ. Μιχάλη, το προηγούμενο διάστημα προκηρύχθηκαν 2 θέσεις παθολόγων, ενώ ζητήθηκε και η πρόσληψη επικουρικού καρδιολόγου, στην πολύπαθη κλινική. Ταυτόχρονα, ζητούμενο είναι, η πρόσληψη ενός ακόμη επικουρικού ιατρού στο τμήμα αιμοδοσίας, όπου διαπιστώνονται σημαντικές ελλείψεις, ενός ακτινολόγου καθώς και μικροβιολόγου.

Παράλληλα, τέθηκε και το θέμα ανάγκης τοποθέτησης υποδιοικητή στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, μετά την κήρυξη της σχετικής διαδικασίας ως άγονης. Από την πλευρά του Υπουργείου δόθηκε η διαβεβαίωση ότι η σχετική διαδικασία θα ξεκινήσει άμεσα.

Σε ότι αφορά το νοσοκομείο Αγρινίου, προ ημερών όπως γνωστοποιήθηκε, τοποθετήθηκε ένας ακόμη επικουρικός γιατρός –συνολικά 4 στην παρούσα φάση- γεγονός που καθιστά μηνιαία την κάλυψη στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου, εν αναμονή βέβαια την τοποθέτησης Διευθυντή. Την ίδια ώρα, δρομολογείται ο εκσυγχρονισμός του ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) και η μετατροπή του σε αυτόνομο και πλήρως λειτουργικό τμήμα. Από τον κ. Μιχάλη ζητήθηκε η ενίσχυση με έναν ακόμη παθολογοανατόμο, μιας και στον συγκεκριμένο τομέα εντοπίζονται σοβαρά προβλήματα, ενώ τέλος με καλό μάτι είδε ο κ. Πολάκης, το αίτημα για άμεση στελέχωση της Μονάδας Νεογνών.

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»