Καρναβαλικό χωριό στα Παλαιά Σφαγεία

Πρόταση για την μετατροπή των πρώην Δημοτικών Σφαγείων σε πολυχώρο δραστηριοτήτων, προβολής και έκφρασης του Πατρινού Καρναβαλιού, ετοιμάζονται να καταθέσουν από κοινού στο διακρατικό πρόγραμμα Interreg, ο Δήμος Πατρέων και το Επιμελητήριο Αχαΐας, με τη στήριξη και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Πρόκειται για μια ιδέα που εκκρεμεί εδώ και μια οκταετία και που πλέον μπαίνει σε μια στέρεη προοπτική.
Για την υποβολή της πρότασης μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει το dete.gr, υπάρχει ήδη διακρατική συνεργασία με φορείς της Περιφέρειας της Απουλίας και του Δήμου Πουτινιάνο, οι οποίοι θα λάβουν μέρος ως συνεργαζόμενοι φορείς-εταίροι του προγράμματος.
Στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος Ελλάδας – Ιταλίας Interreg, ο Δήμος Πατρέων και το Επιμελητήριο προετοιμάζονται να καταθέσουν πρόταση χρηματοδότησης συνολικού ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, που θα αφορά στην επισκευή και διαμόρφωση του κτιριακού συγκροτήματος των πρώην Δημοτικών Σφαγείων, ώστε να χρησιμοποιηθούν σαν κεντρικός άξονας προβολής και δημιουργίας του Πατρινού Καρναβαλιού.
Η πρόταση εκτός από το κομμάτι των έργων (εκθεσιακό κέντρο, θέατρο, κ.ά.) θα έχει και μια παράλληλη διάσταση, καθώς ο πολυχώρος θα δημιουργηθεί για να υποστηρίζει και να φιλοξενεί τη δημιουργική βιομηχανία και έκφραση του Πατρινού Καρναβαλιού, μέσω της σύστασης ενός «κλάστερ» επιχειρήσεων και δημιουργών.