Διπλό «τσεκούρι» για τους συνταξιούχους από 4 Οκτωβρίου!

Τι δηλώνουν στη «Σ» Αγρινιώτες συνταξιούχοι

Ποιοι θα δεχθούν τις νέες περικοπές

 

Στις 4 Οκτωβρίου, οπότε θα γίνει και η πληρωμή των επικουρικών, οι συνταξιούχοι θα δουν διπλό «ψαλίδι» στις συντάξεις τους, καθώς θα μπει η πρώτη δόση των αναδρομικών που πρέπει να πληρώσουν. Τα αναδρομικά θα πρέπει να υπολογιστούν στο 10% της σύνταξης, αλλά με μίνιμουμ ποσό τα 50 ευρώ, που μάλλον θα είναι και το ποσό που θα περικοπεί από τους περισσότερους.

Την ίδια ώρα έρχεται και η «λυπητερή» για 280.000 συνταξιούχους του Δημοσίου, καθώς το μέρισμα που θα εισπράξουν θα είναι ακόμη μικρότερο ακόμα και από αυτό του Ιουλίου. Κι’ αυτό, γιατί θα πρέπει να παρακρατηθεί και η πρώτη δόση των αναδρομικών! Από τον Οκτώβριο, έρχεται και το κούρεμα στις υψηλές και κύριες συντάξεις που ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ μεικτά/ ανά μήνα, ενώ ξεκινάει και για τους τραπεζοϋπαλλήλους ο επανυπολογισμός στις προσυνταξιοδοτικές παροχές που φέρνει νέες μειώσεις.

Οι Αγρινιώτες συνταξιούχοι σχολίασαν αρνητικά στη «Σ» τις περικοπές, και «στάθηκαν» στο γεγονός, ότι, δεν αντέχει άλλο η ελληνική κοινωνία τις περικοπές. «Οι συνταξιούχοι σε κάποιες περιπτώσεις συντηρούν τα εγγόνια τους και συνεισφέρουν και στο νοικοκυριό των παιδιών τους» ανέφεραν αρκετοί, οι οποίοι, όπως συμπλήρωσαν, δεινοπαθούν γιατί τα φάρμακά τους κοστίζουν ακριβά.

Ο Κώστας Σταθόπουλος
                  Ο Κώστας Σταθόπουλος

Ο Κώστας Σταθόπουλος επισήμανε ότι «όπως πάνε τα πράγματα η ελληνική κοινωνία δεν θα αντέξει και θα οδηγηθούμε σε ακόμα χειρότερες καταστάσεις. Τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο, η ανεργία φουντώνει. Στις συντάξεις θα σταματήσουν; Κόβονται συνέχεια συντάξεις και όσοι δεν τα πέρασαν, θα τα περάσουν από εδώ και πέρα. Δεν θα υπάρξει φρένο στον κατήφορο».

Ο Φώτης Λιαροκάπης
                      Ο Φώτης Λιαροκάπης

Ο Φώτης Λιαροκάπης σημείωσε πως «αν κόβουν κι αλλά, κι άλλα, η ελληνική κοινωνία δεν θα αντέξει. Αλλά μετάνιωσαν τώρα και θα τα διορθώσουν τα πράγματα (είπε χαμογελώντας), γιατί ζόρισαν ακόμη και γι’ αυτούς και πλέον παρακαλάνε να συμφωνήσουμε. Έτσι πιστεύω. Όσοι τα έβλεπαν φρόντισαν να κάνουν το κουμάντο τους».

Ο Δημήτρης Μακρής
                        Ο Δημήτρης Μακρής

Ο Δημήτρης Μακρής τόνισε ότι «δεν έχουν ιερό και όσιο. Λένε ψέματα πάνω στα ψέμματα, χωρίς ίχνος τσίπας. Πιστεύω ότι στην επόμενη συγκέντρωση, η αγανάκτηση θα είναι πραγματική, όπως έκαναν παλιότερα για να βγάλουν Πρόεδρο Δημοκρατίας της αρεσκείας τους και να ανατρέψουν την ηρεμία και την εμφανώς διαφαινόμενη ανοδική πορεία της χώρας που είχε αρχίσει. Αυτή τη φορά στις συγκεντρώσεις θα υπάρχουν κατσαρόλες και σφυρίχτρες για να μην μπορούν να σταθούν. Θα «αντιλαλήσει» όλη η Αθήνα για να ακουστεί σε όλο τον πλανήτη».

Κων/νος Χονδρός  για την εφημερίδα «Συνείδηση»