Σχεδιασμός για το τουριστικό προφίλ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Ο σχεδιασμός για το τουριστικό προφίλ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας παρουσιάστηκε χθες σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων – ΣΕΤΕ. Η ενημέρωση έγινε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Γ. Αγγελόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Υποδομών, Ν. Υφαντή και της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Χ. Σταρακά, με την συμμετοχή δημάρχων, περιφερειακών συμβούλων, προέδρων και εκπροσώπων Επιμελητηρίων, λιμένων, παραγωγικών φορέων, ιδιωτών κλπ.
Προηγήθηκε διάστημα ανοιχτής διαβούλευσης όπου όλοι είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις προτάσεις και θέσεις τους, ενώ σημειώνεται ότι η ΠΔΕ έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση με τον ΣΕΤΕ για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.
Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Χ. Σταρακά, δήλωσε σχετικά: «Η περιοχή μας αν και συνδυάζει τον πολιτισμό, το φυσικό περιβάλλον, τους οικολογικούς προορισμούς και την παράδοση στη φιλοξενία, δυστυχώς έχει προβλήματα, που δεν είναι πάντα κοινά με τις περισσότερες τουριστικές περιοχές της χώρας. Κυρίως έχει πρόβλημα αναγνωρισιμότητας (brand name)και υποδομών, όπως κλινών και άλλων. Στην εποχή της ύφεσης τα κρίσιμα ερωτήματα για το παρόν και το μέλλον της περιοχής, απαιτούν δυναμικές αποφάσεις με στόχο την έξοδο από τον κλοιό της κρίσης και την πορεία προς την ανάπτυξη και ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει έναν σημαντικό μοχλό εξόδου από την κρίση. Ο προγραμματισμός είναι η μόνη απάντηση, ειδικά προς τα τουριστικά προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας που θα γίνουν γνωστά σε χώρες που στέλνουν τουρίστες στη χώρα μας και ακόμη η εξωστρέφεια αλλά και η επένδυση στην εκπαίδευση των ανθρώπων που ασχολούνται με το αντικείμενο».
Η Αντιπεριφέρεια Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας παρουσίασε τις προτεραιότητές της και αναμένει προτάσεις και ιδέες από όλους τους εμπλεκόμενους.