Αναγνώρισε η 66χρονη από την Πρέβεζα την γυναίκα που παρέδωσε τα χρήματα για να… σώσει το παιδί της

Στα χέρια της Αστυνομίας στην Ηγουμενίτσα έπεσαν δύο μέλη της σπείρας που εξαπατούσαν το τελευταίο διάστημα ανυποψίαστους πολίτες στην Πρέβεζα (δείτε εδώ) και την Θεσπρωτία. Η μέθοδός τους ήδη γνωστή. Τηλεφωνούσαν σε σπίτια, κυρίως ηλικιωμένων, και με το πρόσχημα ότι το παιδί τους κρατείται στην αστυνομία ως υπεύθυνος τροχαίου στο οποίο έχασε την ζωή του τρίτο άτομο, ζητούσαν χρήματα, προκειμένου να απαλλαχθεί από τις κατηγορίες. Άλλοτε παρίσταναν τους αστυνομικούς, άλλοτε τους δικηγόρους και άλλες φορές τους δικαστικούς.

Η Αστυνομία της Ηγουμενίτσας σήμερα σταμάτησε την δράση τους. Και μάλιστα την ώρα που 80χρονη γυναίκα θα παρέδιδε ποσό 8000 ευρώ, η οποία μετά το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τους δράστες, ειδοποίησε την Αστυνομία. Έτσι στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση που σαν αποτέλεσμα είχε την σύλληψη ενός 46χρονου Έλληνα και μια 52χρονης Βουλγάρας.

Η 52χρονη αναγνωρίστηκα μάλιστα από την 66χρονη από την Πρέβεζα (δείτε εδώ), που είχε πέσει θύμα της και της είχε παραδώσει το ποσό των 2000 ευρώ. Τότε της είχαν πει ότι η κόρη της, που βρίσκονταν σε άλλο μέρος της Ελλάδας, είχε προκαλέσει τροχαίο. Κάτι που αναστάτωσε την γυναίκα μιας και ήταν αδύνατη η επικοινωνία μαζί της και προχώρησε στην παράδοση των χρημάτων. Από τις έως τώρα έρευνες της Αστυνομίας έχουν αποκαλυφθεί 17 απόπειρες εξαπάτησης πολιτών στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.

www.pamepreveza.gr