Οι αστυνομικοί «χτενίζουν» τη Στερεά Ελλάδα μετά τις υποψίες επανεμφάνισης της Πόλας Ρούπα

Οι υποψίες για πιθανή συμμετοχή της καταζητούμενης «αντάρτισσας πόλης», μέλους του Επαναστατικού Αγώνα, Πόλας Ρούπα σε ληστεία που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε τράπεζα στη Μαλεσίνα, με λεία περίπου 180.000 ευρώ έχουν σημάνει συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ. και υπάρχουν εκτεταμένες έρευνες στη Στερεά Ελλάδα.

Αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, θα πρόκειται για την επανεμφάνιση της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη από τις αρχές του χρόνου, όταν είχε σχεδιάσει απόπειρα απόδρασης αντιεξουσιαστών από τις φυλακές Κορυδαλλού και σε μεταγενέστερο κείμενό της είχε αποκαλύψει ότι συμμετείχε σε ληστεία στο νοσοκομείο «Σωτηρία» τον Ιούνιο του 2015 με λεία 125.000 ευρώ.

Σύμφωνα με αναφορές, τρία άτομα από τα οποία τα δύο περιγράφονται ως γυναίκες εισέβαλαν στην τράπεζα λίγα λεπτά πριν από το κλείσιμο, στις 2:20 το μεσημέρι. Δεν φορούσαν κουκούλες, αλλά πιθανότατα είχαν μεταμφιεστεί με περούκες. Κρατούσαν πιστόλια και μάλιστα με ένα από αυτά απείλησαν τον διευθυντή του καταστήματος ζητώντας τα χρήματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άρπαξαν περίπου 180.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο, τις κασετίνες του ΑΤΜ και το ταμείο. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ένα λευκό Toyota Starlet που είχε κλαπεί από την Αθήνα και το οποίο εγκατέλειψαν -χωρίς να το καταστρέψουν- κοντά στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα. Οι πινακίδες του ΙΧ προέρχονταν από αυτοκίνητο της περιοχής. Παραμένει άγνωστο ποιο όχημα χρησιμοποίησαν στη συνέχεια και ποια πορεία ακολούθησαν.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πιθανολογούν τη συμμετοχή αντιεξουσιαστών στο εγχείρημα από τον τρόπο δράσης αλλά και από το γεγονός ότι οι ληστές μίλησαν στους «εγκλωβισμένους της τράπεζας για «απαλλοτρίωση των χρημάτων», για αρπαγή χρημάτων από τις τράπεζες και όχι από τους «απλούς πολίτες»» κ.λπ.

Επιπλέον οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επεσήμαναν ότι τράπεζες στην ίδια περιοχή είχε επιχειρήσει να ληστέψει στο παρελθόν μεικτή ομάδα ποινικών και αντιεξουσιαστών με τη συμμετοχή του Ν. Μαζιώτη, ενώ σε σχετικά γειτονική περιοχή της Φθιώτιδας είχε βρεθεί κατάλυμα των ενόπλων πριν από έναν χρόνο.

Οι αστυνομικοί επεσήμαναν επίσης ότι το ελικόπτερο στο οποίο είχε επιβιβασθεί η Πόλα Ρούπα τον περασμένο Φεβρουάριο (σ.σ. στο πλαίσιο του σχεδίου απόδρασης από τον Κορυδαλλό) φερόταν να είχε προορισμό τον Θεολόγο, παραθαλάσσια περιοχή κοντά στη Μαλεσίνα.

Σημειώνεται ότι η ίδια τράπεζα στη Μαλεσίνα είχε γίνει στόχος ληστών -κυρίως αλβανικής καταγωγής- τρεις ακόμη φορές.

in.gr