Νίκος Μωραΐτης: «Παραμύθι η ανάπτυξη»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Αιτωλοακαρνάνα Βουλευτή του ΚΚΕ στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8»

Τι ανέφερε για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

 

«Η ανάπτυξη για την οποία μιλάει η Κυβέρνηση αποτελεί ένα παραμύθι». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 με… ΤΟΝΟ» ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, σχολιάζοντας την ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

«Ο Πρωθυπουργός εμπαίζει τον λαό, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι η Κυβέρνηση θα δεχθεί αδιαμαρτύρητα τη νέα αντιλαϊκή καταιγίδα που θα ακολουθήσει. Η ανάπτυξη είναι ένα παραμύθι. Η κοινωνία έχει αποδομηθεί πλήρως και καταρρέουν τα πάντα. Βλέπουμε τις περικοπές για παράδειγμα σε παιδεία και υγεία. Προσέλαβαν αναπληρωτές καθηγητές μέσω ΕΣΠΑ, που πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που σταματήσει η χρηματοδότηση, όλα θα είναι στον αέρα. Το θέμα είναι απλό. Εμείς σαν Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, θεωρούμε ότι η Κυβέρνηση αυτή κάνει την βρώμικη δουλειά, και λαμβάνει μέτρα που δεν θα μπορούσαν να λάβουν Κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ» ανέφερε ο κ. Μωραΐτης ο οποίος στη συνέχεια μίλησε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Αξιωματική Αντιπολίτευση, ενώ σχολίασε και τα σενάρια των πρόωρων Εθνικών Εκλογών.

«Ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται από την πρώτη στιγμή ότι δίνει εξετάσεις για το κεφάλαιο. Και η Νέα Δημοκρατία θα ακολουθήσει με ευλάβεια την αντιλαϊκή πολιτική. Σε ότι αφορά τις εκλογές, προβλέψεις δεν μπορούμε να κάνουμε, ωστόσο θα λέγαμε ότι όλα είναι ανοιχτά. Να είστε σίγουροι πάντως ότι το κεφάλαιο θα στηρίξει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Τσίπρα για να πάρει μέτρα. Καλούμε την εργατική τάξη και τα συνδικάτα να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα, δίπλα στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ) και τα ταξικά σωματεία».

Σε τοπικό επίπεδο πάντως, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, το ΚΚΕ αναμένεται να αναλάβει σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών για την ανάδειξη των σοβαρών προβλημάτων στον χώρο της υγείας στην περιοχή.

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»