Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα

Η στενή συνεργασία που έχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την Ελληνική Αστυνομία βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας με…

1

Η στενή συνεργασία που έχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την Ελληνική Αστυνομία βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

Η ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών, της οδικής ασφάλειας και η εξάλειψη της εγκληματικότητας, απασχόλησαν τη συζήτηση, καθώς αποτελούν σημαντικά στοιχεία, όπως τόνισε ο κ. Κατσιφάρας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στη Δυτική Ελλάδα.

Μείζονος σημασίας είναι η αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. και των αστυνομικών τμημάτων, με τις προτάσεις που είχε κάνει η Περιφέρεια, οι οποίες έτυχαν θετικής ανταπόκρισης και ελήφθησαν υπόψη κατά τον σχεδιασμό, ώστε να μην κλείσουν ή συγχωνευτούν αστυνομικά τμήματα της περιοχής που είναι αναγκαία για την ασφάλεια των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας.

Επιπλέον, συζητήθηκε η δυνατότητα εκ νέου χρηματοδότησης για εξοπλισμό και μέσα από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», ενώ τέθηκαν ζητήματα τροχονομικής πρόληψης για την περαιτέρω ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειάς μας.

1

«Σε διαρκή συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., η Περιφέρεια προσπαθεί με κάθε τρόπο να ενισχύσει τις υπηρεσιακές δυνατότητες της Αστυνομίας στη Δυτική Ελλάδα, ώστε οι αστυνομικοί να ασκούν με ασφάλεια και τα κατάλληλα μέσα τα καθήκοντά τους. Μέσω του ΕΣΠΑ, είχαμε χρηματοδοτήσει την προμήθεια οχημάτων και εξοπλισμού και θα εξετάσουμε και τώρα δυνατότητες μετά την αναθεώρηση του Προγράμματος» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Επιθεωρητής της ΕΛ.ΑΣ. Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος, Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδος, υποστράτηγος Φώτιος Τσόλκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας και η Εκτελεστική Γραμματέας της ΠΔΕ Διονυσία Μαράτου.