Κοινωνία Μπροστά: Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την στέγαση των φοιτητών ΤΕΙ

Η παράταξη "Κοινωνία Μπροστά" μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου για την στέγαση των φοιτητών του ΤΕΙ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Στο Δημοτικό…

papadopoulos-panos
Η παράταξη "Κοινωνία Μπροστά" μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου για την στέγαση των φοιτητών του ΤΕΙ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
"Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7-12-2016, μετά από πρόταση της παράταξής μας ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ελήφθη ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση για την στέγαση των φοιτητών του ΤΕΙ. Με την εν λόγω απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί τον Πρόεδρο και την Σύγκλητο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού κατακύρωσης των 98 κλινών για την στέγαση των φοιτητών του ΤΕΙ στο Μεσολόγγι, καυτηριάζοντας παράλληλα την απαράδεκτη καθυστέρηση και παρελκυστική τακτική της Διοίκησης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Καλεί ταυτόχρονα την αρμόδια επιτροπή να ανοίξει τους φακέλους των οικονομικών προσφορών ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα ο προσυμβατικός έλεγχος και να τελειώσει η ΟΜΗΡΙΑ των φτωχών φοιτητών, των ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών του χώρου και της πόλης γενικότερα.
Θέλουμε για μια ακόμα φορά ως ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ να επισημάνουμε ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη λειτουργία των σχολών του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην πόλη και για την ενδεχόμενη απώλεια της εξεταστικής περιόδου των φοιτητών και ότι επιχειρείται με την παραπάνω τακτική να μπει πρόωρη ταφόπλακα στη λειτουργία των σχολών από τον Πρόεδρο και τη Διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.
Καλούμε τους φορείς της πόλης, τις συλλογικότητες και τους βουλευτές του Νομού να αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά στην απαράδεκτη αυτή κωλυσιεργία, αποτέλεσμα της οποίας είναι οι ορατές πλέον κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες που δημιουργούνται. Ως εδώ και μη παρέκει κύριοι. Τέλος θεωρούμε ότι σε πολιτικό επίπεδο οι αρμόδιοι Υπουργοί έχουν το λόγο. Τα πράγματα δείχνουν ονόματα και διευθύνσεις. Δεν πάει άλλο με την πέραν του εξαμήνου σκόπιμη πλέον καθυστέρηση κατακύρωσης του διαγωνισμού.
Υ.Γ. Η απώλεια, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, της προβλεπόμενης πίστωσης, όσον αφορά την στέγαση των φοιτητών του ΤΕΙ στο Μεσολόγγι, μπορείτε να μας πείτε που διατίθεται κύριε Πρόεδρε του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας;

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»