ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Μεσολογγίου: Γιορτινές δράσεις από το τμήμα Μαγειρικής Τέχνης

Γεμάτος με δημιουργικές δράσεις ήταν ο Δεκέμβριος για τους μαθητευόμενους μάγειρες της σχολής Μαγειρικής Τέχνης της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Μεσολογγίου. Καθ' όλη τη διάρκεια του μήνα…

Chef_Adriano.jpg_1192144514_0.86563600-1192144514

Γεμάτος με δημιουργικές δράσεις ήταν ο Δεκέμβριος για τους μαθητευόμενους μάγειρες της σχολής Μαγειρικής Τέχνης της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Μεσολογγίου. Καθ' όλη τη διάρκεια του μήνα και εν' όψη των Χριστουγέννων τα εργαστήρια γέμισαν μυρωδιές και οι μάγειρες μαθητές της σχολής, φορώντας την στολή τους, παρασκεύασαν εκατοντάδες γιορτινά γλυκίσματα για τις εκδηλώσεις όπου προσκλήθηκε η σχολή.

Στις 8, 9, 10 και 11 Δεκέμβρη παρευρεθήκαμε, μετά από πρόσκληση του δήμου Μεσολογγίου, στο άναμμα των χριστουγεννιάτικων δέντρων των μεγάλων κέντρων του δήμου (Μεσολόγγι, Νεοχώρι, Κατοχή, Αιτωλικό, Ευηνοχώρι) μοιράζοντας γλυκά και ευχές στους παρευρισκόμενους που γέμισαν τις πλατείες.

Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου επισκεφθήκαμε τον γειτονικό βρεφονηπιακό σταθμό του ΟΑΕΔ για να φτιάξουμε μπισκοτοσπιτάκια στους μικρούς μας γείτονες.

Την Δευτέρα 19 του μήνα ήμασταν προσκεκλημένοι στο 3ο Δημοτικό σχολείο Αιτωλικού για να φτιάξουμε μπισκοτοσπιτάκια με τους μαθητές, που μας υποδέχτηκαν ενθουσιασμένοι με τους δασκάλους τους.

Παρασκευάσαμε και προσφέραμε το ζαχαρόσπιτο για το χριστουγεννιάτικο bazaar παιδικών σταθμών του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου, που έγινε στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο στις 18 Δεκεμβρίου και την τελευταία εβδομάδα, πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, μοιράσαμε γλυκά σε κοινωνικές δομές της πόλης.

Η χρονιά κλείνει με τους μάγειρες μας πιο έμπειρους και εξωστρεφείς αλλά και σε άμεση επαφή με την τοπική κοινωνία που τους αγκαλιάζει σε κάθε τους προσπάθεια.

Από τους μαθητευόμενους μάγειρες, τους εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Μεσολογγίου

Κουτρουμπούση Ιωάννη

Καλές Γιορτές και Καλή Χρονιά