Σε αρένα μετατράπηκε το Δημαρχείο Λεχαινών (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Σε αρένα μετετράπη η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης χθες το βράδυ, ύστερα από την απόφαση για ανάκληση της προηγούμενης απόφασης περί λειτουργίας του Κυριακάτικου Παζαριού της Ν. Μανωλάδας τα δύο τελευταία Σάββατα του χρόνου.

Με 10 ναι, τρία όχι και 7 λευκά το δημοτικό συμβούλιο μετά από δίωρη συνεδρίαση γεμάτη εντάσεις αποφάσισε να ανακαλέσει την προηγούμενη απόφαση για λειτουργία της Κυριακάτικης Αγοράς το Σάββατο 24 και Σάββατο 31 Δεκεμβρίου. Η χθεσινή απόφαση, όπως αναφέρει το patrisnews.gr, είναι ανίσχυρη δεδομένου ότι δεν υπάρχει η απόλυτη πλειοψηφία που απαιτεί ο κανονισμός για θέματα που εισάγονται με την μορφή του κατεπείγοντος. Το ίδιο βέβαια συνέβη και στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Στην αίθουσα του ΔΣ είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς και οι τρείς πρόεδροι των Σωματείων Λαικών Αγορών οι κκ. Χρ Παναγόπουλος, Στεφ. Τομαρόπουλος και Α. Παναγιωτόπουλος και πολλοί πωλητές, καθώς και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βάρδας κ. Α. Τσίρος, ο γραμματέας κ. Διαμαντόπουλος, ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ, Παν. Χαντζής και πολλοί καταστηματάρχες μέλη του Συλλόγου.

Κυνηγητό στις σκάλες

Με την λήψη της απόφασης, μέσα στην αίθουσα του Δ.Σ άρχισε έντονος διάλογος μεταξύ πωλητών και καταστηματαρχών. Ο διάλογος σε δευτερόλεπτα «άναψε» και σύμφωνα με το aptrisnews.gr, έγινε προπηλακισμός και ύβρεις. Πρόεδρος σωματείου λαικών αγορών στράφηκε εναντίον του πρώην προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου και οι δύο άνδρες λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια. Τα αίματα όμως είχαν αρχίσει να «ανάβουν» και κάποιος πωλητής κυνήγησε στις σκάλες τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου και τον πρώην πρόεδρο. Κάποιοι συγκράτησαν τους θερμόαιμους και το επεισόδιο, το κυνηγητό, πήρε τέλος. Στις σκάλες εμφανίστηκε δημοτικός σύμβουλος ο οποίος άκουσε τα εξ’αμάξης από «λαικατζήδες». Τα αίματα ηρέμησαν όταν κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι έχει κληθεί το ΑΤ Λεχανών.