Πως θα πάρουν τα voucher της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ οι επιλαχόντες

Οι 36.769 επιλαχόντες γονείς  του προγράμματος δωρεάν φιλοξενίας παιδιών στους παιδικούς σταθμούς θα κληθούν εντός δέκα ημερών, να υποβάλλουν στην ΕΕΤΑΑ, βεβαίωση ότι έχουν βρει θέση σε παιδικό σταθμό μέσω ΕΣΠΑ, αφενός, και αφετέρου βεβαίωση του παιδικού σταθμού ότι όντως έχει διαθέσιμη θέση για τη φιλοξενία του παιδιού, προκειμένου να πάρουν ένα από τα 10.000 αδιάθετα voucher

Σ΄ αυτήν την απόφαση, κατέληξε το ΔΣ της ΕΕΤΑΑ, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το ηλεκτρονικό περιοδικό ης ΚΕΔΕ για την Αυτοδιοίκηση «localit.gr» Εκτός της παραπάνω προϋπόθεσης , κριτήριο για την επιλογή τους θα είναι και η σειρά προτεραιότητας με βάση τα μόρια που έχουν συγκεντρώσει οι επιλαχόντες. Στόχος είναι μέχρι τις 5 Οκτωβρίου τα παιδιά να έχουν εγγραφεί στους παιδικούς σταθμούς  που διαθέτουν κενές θέσεις. Έτσι σήμερα αναμένεται τροποποίηση της σχετικής ΚΥΑ και αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί η πρόσκληση για τους 36.769 επιλαχόντες γονείς .

Όσον αφορά  τις 15.000 επιπλέον θέσεις , που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός  από τη Θεσσαλονίκη, η διάθεση των  voucher θα γίνει με τον ίδιο τρόπο, όταν υπάρχει διαθέσιμη  η χρηματοδότηση.