«Πρεμιέρα» για το δεκαήμερο εκπτώσεων και στο Αγρίνιο

«Ποτέ την Κυριακή» δηλώνει η πλειοψηφία των εμπόρων – Ξεκίνησε η έρευνα αγοράς από τους καταναλωτές στα εμπορικά της πόλης

 

Πρεμιέρα για το δεκαήμερο εκπτώσεων από χθες στο Αγρίνιο, που θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου. Χθες, πρώτη μέρα του δεκαημέρου, σύμφωνα με πολλούς εμπόρους διαπιστώθηκε πως οι καταναλωτές ξεκίνησαν την έρευνα αγοράς, η οποία κατά κανόνα διαρκεί περίπου τρείς με τέσσερις ημέρες και μετά ξεκινάει η όποια «εξόρμηση» των καταναλωτών. Κατά κανόνα, όπως τόνισαν οι περισσότεροι έμποροι της πόλης, τα δεκαήμερα εκπτώσεων αποδίδουν και είναι προς όφελος τόσο των καταναλωτών, όσο και των εμπόρων. Ωστόσο, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης, αναμένουν να «κάνουν ταμείο» στο τέλος του δεκαημέρου, τότε που θα υπάρχει σαφής εικόνα και θα έχουν βγει ξεκάθαρα συμπεράσματα.

Την ερχόμενη Κυριακή επίσης τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά από τις 11 έως τις 20:00, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε επιστολή της ΕΣΕΕ προς τις Εμπορικές Ομοσπονδίες και όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας.

Ωστόσο, στο Αγρίνιο η συντριπτική πλειοψηφία του εμπορικού κόσμου, εμπράκτως διαχωρίζει την θέση του από την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, όπως εξάλλου έχει φανεί και κατά το παρελθόν στην πόλη.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Παναγιώτης Μπεσίνης
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Παναγιώτης Μπεσίνης

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Παναγιώτης Μπεσίνης σημείωσε μιλώντας για το θέμα στη «Σ» πως: «θεωρώ ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις είναι απάτη, ενώ στην κατεύθυνση αυτή βγαίνουν παπαγαλάκια και αναφέρουν πως αποδίδουν. Σχετικά με την Κυριακή και τα ανοιχτά καταστήματα η θέση μας είναι γνωστή. Αν ήταν, τόσα χρόνια θα είχαμε διαψευστεί, κάτι που δεν έγινε, επομένως διατηρούμε την άποψή μας, η οποία δεν είναι άλλη από το να παραμένουν κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές».

Η Δέσποινα Γκάρτζου
Η Δέσποινα Γκάρτζου

Η Δέσποινα Γκάρτζου επισήμανε ότι: «ο κόσμος ενδιαφέρεται για τις δεκαήμερες εκπτώσεις. Είναι πολύ σημαντικό για τους καταναλωτές, γιατί έχουν πρόσβαση σε ότι προϊόντα επιθυμούν και τα βρίσκουν σε καλή τιμή. Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις αποδίδουν και στους εμπόρους. Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές εξυπηρετεί κάποιους που δεν προλαβαίνουν να κάνουν τις αγορές τους τις υπόλοιπες μέρες. Θα το δούμε και φέτος, θα το δοκιμάσουμε. Κάποιες Κυριακές ας είναι ανοιχτά τα καταστήματα για να δούμε πως κυλάει κι εδώ».

Ο Κώστας Ρήγας
Ο Κώστας Ρήγας

Ο Κώστας Ρήγας ανέφερε πως «υπάρχει σχετική κίνηση στις ενδιάμεσες εκπτώσεις. Φέτος θα δούμε πως θα κυλίσει. Είναι η πρώτη μέρα και προς το παρόν ο κόσμος κάνει έρευνα αγοράς. Τις Κυριακές δεν πρέπει να ανοίγουν τα καταστήματα. Πρέπει να υπάρχει ελεύθερος χρόνος για την οικογένεια. Πρέπει να υπάρχει χρόνος και για τον αυτοαπασχολούμενο».

Κων/νος Χονδρός  για την εφημερίδα «Συνείδηση»