ΣΥΝΕΙΔΗΣΗLifestyleΟ “σαλονάτος” Άλέξανδρος Αγγλούπας και οι σχέσεις του με την Πάτρα στο μικροσκόπιο των Αρχών

Ο “σαλονάτος” Άλέξανδρος Αγγλούπας και οι σχέσεις του με την Πάτρα στο μικροσκόπιο των Αρχών

Ο “σαλονάτος” Άλέξανδρος Αγγλούπας και οι σχέσεις του με την Πάτρα στο μικροσκόπιο των Αρχών

Πιθανές επαφές με την Πάτρα, οι διασυνδέσεις του , οι επαγγελματικές σχέσεις κι αν όλα αυτά κινούνται στο πλαίσιο της νομιμότητας εξετάζουν οι Αρχές για τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Αγγλούπα, η σύλληψη του οποίου έχει προκαλέσει σοκ στην κοσμική Αθήνα.

Πρόκειται για τον επιχειρηματία που φέρεται ότι έδινε πληροφορίες για τους επώνυμους – στόχους, όσο και ότι λειτουργούσε ως κλεπταποδόχος  στη συμμορία των ρομά που έβαζε στο στόχαστρό της επωνύμους.

Ο Αγγλούπας είχε απασχολήσει  τις αρχές και παλαιότερα με την  υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Γωγώς Φαρμάκη, αδελφής της τότε φίλης του Όλγας Φαρμάκη. Ο συλληφθείς, όταν έπεσε στα χέρια των αστυνομικών είχε πάνω του μεγάλο χρηματικό ποσό και οπλοφορούσε. Σε συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε τότε για την υπόθεση φέρεται να ανέφερε ότι ετοιμαζόταν για επαγγελματικό ταξίδι στην Πάτρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το protothema.gr,  στις 26 Απριλίου του 2012 ο Αλέξανδρος Αγγλούπας καταθέτει υπόμνημα παροχής εξηγήσεων προς τον εισαγγελέα. Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, «τα ξημερώματα της 4ης Νοεμβρίου 2011 (σ.σ ημέρα κατά την οποία σημειώθηκε η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Γωγω Φαρμάκη), γύρω στις 6 π.μ., ετοιμαζόμουν να αναχωρήσω για επαγγελματικούς λόγους στην επαρχία και συγκεκριμένα για την Πάτρα όπου και θα διανυκτέρευα. Πέρασα από την οικία της κυρίας Γεωργίας Φαρμάκη, αδελφή της μνηστής μου Ολγας, όπου βρισκόταν η τελευταία, προκειμένου να την αποχαιρετήσω. Από μια αδέξια κίνησή μου, καθώς έβγαλα το όπλο από τη μέση μου για να το αφήσω στο περβάζι του κρεβατιού στην κρεβατοκάμαρα των κοριτσιών για να παίξω με το σκυλάκι τους, το όπλο εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα να τραυματίσει την αδελφή της μνηστής μου. Στην αρχή μάλιστα δεν είχαμε καταλάβει πως η Γεωργία είχε τραυματιστεί, αλλά στη συνέχεια είδαμε το αίμα…».

Ο Αγγλούπας δικαιολογεί την οπλοφορία επικαλούμενος «την αύξηση της εγκληματικότητας». «Τα τελευταία χρόνια οι επιθέσεις σε επιχειρηματίες στην περιοχή των νοτίων προαστίων, όπου και διαμένω, με ανάγκασαν να καταφύγω στη λύση της οπλοφορίας προκειμένου να είμαι σε θέση να προστατεύω τον εαυτό μου. Για τον λόγο αυτό, το 2010 υπέβαλα σχετικό αίτημα και έλαβα από τις αρμόδιες αρχές νόμιμη άδεια οπλοφορίας. Θα ήθελα να σημειώσω ότι το γεγονός πως είμαι αναγκασμένος να οπλοφορώ για να εξασφαλίσω την προσωπική μου ασφάλεια με στενοχωρεί ιδιαίτερα και μου προκαλεί μεγάλο άγχος, δεδομένου ότι είμαι άνθρωπος που αντιπαθεί τη βία σε οποιαδήποτε μορφή της».

Την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας έχει αναλάβει η Δίωξη Εγκλημάτων Κατά της Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Ο Αγγλούπας επανήλθε στην επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες, καθώς συνελήφθη από τις Αρχές. Κατηγορείται ότι είναι μέλος του κυκλώματος των Ρομά που εξάρθρωσε η Αστυνομία.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr