ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιο“Νομικό και ηθικό έλλειμμα στις αποφάσεις του Δ.Σ. του νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας”

“Νομικό και ηθικό έλλειμμα στις αποφάσεις του Δ.Σ. του νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας”

“Νομικό και ηθικό έλλειμμα στις αποφάσεις του Δ.Σ. του νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας”

Από την βιοχημικό Ρένα Ντάσκαρη, εκλεγμένη εκπρόσωπο των εργαζομένων του νοσοκομείου Αγρινίου στο Δ.Σ. του ιδρύματος, λάβαμε την Κυριακή 30 Οκτωβρίου και δημοσιεύουμε την εξής επιστολή:

 

“Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων σας αναφορικά με τις αποφάσεις του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας και σε ό,τι σχετίζεται με τη νομιμότητα αυτών, κρίνω επιβεβλημένο να σας ενημερώσω για τα ακόλουθα:
Η κρατική ρυθμιστική εξουσία δεν μπορεί να αναιρεί τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και την συλλογική αυτονομία των εργαζομένων, έτσι όπως συμπυκνώνεται στη διάταξη του αρθρ. 23 παρ.1 του Συντάγματος, διαφορετικά δεν θα είχε νόημα η συνταγματική κατοχύρωση και προστασία των συναφών με τη συνδικαλιστική ελευθερία δικαιωμάτων, έκφραση των οποίων είναι και ο τρόπος εκλογής των εκπροσώπων των εργαζομένων – υπαλλήλων, στη διοίκηση των φορέων του Δημοσίου, όπως ο νόμος ορίζει. Έτσι συναντά συνταγματικό κώλυμα, κάθε προσπάθεια ερμηνείας και εφαρμογής νόμου, που αποδέχεται (η ερμηνεία) κρατική παρέμβαση στον τρόπο ανάδειξης των εκπροσώπων των εργαζομένων, ενάντια στην ισχύουσα νομική ρύθμιση.

 

Έτσι η ενδεχόμενη «λήξη» της θητείας εκπροσώπου εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο Νοσοκομείου η η παράταση της θητείας του σε αντίθεση με την διάρκεια της «εντολής» εκπροσώπησης που έλαβε μέσω διαδικασιών εκλογής, είναι προδήλως αντισυνταγματική και παράνομη ως συνιστώσα κρατική παρέμβαση στην αυτόνομη συλλογική λειτουργία των εργαζομένων.

 

Η επιχειρούμενη παράταση της θητείας των αιρετών μελών του Δ.Σ του Νοσοκομείου με πρόσχημα την διάταξη της παραγραφ. 8 του αρθρ. 51 Ν. 4386/2016 είναι καταφανώς παράνομη.

 

Τέλος, σας παρακαλώ για τη δημοσιοποίηση των ανωτέρω που αποτελούν οφειλόμενη ενέργεια για το σύνολο των εργαζομένων συναδέλφων στο Νοσοκομείο, των οποίων η από οκταμήνου εκπεφρασμένη βούληση για εκπροσώπηση στο Δ.Σ. στο πρόσωπό μου δεν έχει γίνει, πέραν πάσης νομιμότητας, σεβαστή.

 

Με εκτίμηση,

 

ΝΤΑΣΚΑΡΗ ΡΕΝΑ
ΒΙΟΧΗΜΙΚΟΣ”.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr