Μήνυμα του Βασίλη Αντωνόπουλου για τη νέα σχολική χρονιά

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά στις 12 Σεπτέμβρη για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Γεμάτη με όνειρα και υποσχέσεις, αλλά και με άγχος και πολλαπλά προβλήματα. Προβλήματα παλιά, λόγω της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει την πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια, αλλά και νέα που δημιουργεί η πρόχειρη, αναποτελεσματική και ιδεοληπτική εκπαιδευτική πολιτική που ακολουθεί για 1,5 χρόνο τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Δυστυχώς και στον τόσο κρίσιμο τομέα της Παιδείας και της δημόσιας εκπαίδευσης, η κυβέρνηση αρέσκεται στη συνέχιση των απατηλών της υποσχέσεων περί διορισμών που όμως δεν έρχονται, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και φέτος χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, ενώ ταυτόχρονα και για να ικανοποιήσει μερίδα του εκλογικού της ακροατηρίου, φέρνει ρυθμίσεις επαναφοράς των αιωνίων φοιτητών στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, καθώς και εγκυκλίους πονηρής αποσιώπησης της προσευχής στα Δημοτικά σχολεία.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αρνείται πεισματικά να δεχθεί πως η παιδεία και η μόρφωση των παιδιών μας είναι εθνική υπόθεση, ικανή και αναγκαία συνθήκη εξόδου μας από την κρίση. Μόνο με εθνική συνεννόηση και σύνεση μπορεί να παραχθεί σύγχρονη δημόσια εκπαίδευση για όλους, χωρίς αποκλεισμούς και ιδεολογικές παρωπίδες.
Εύχομαι σε όλους, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, καλό ξεκίνημα με δύναμη, αισιοδοξία και θέληση για το καλύτερο.
Πάντα δίπλα σας
Βασίλης Αντωνόπουλος