Κώστας Καραγκούνης: «Η κυβέρνηση κρατάει υπό ομηρεία τους καναλάρχες, μετά από 25 χρόνια ανομίας φτάσαμε στο αντίθετο άκρο»

«Η κυβέρνηση κρατάει υπό ομηρεία τους καναλάρχες, μετά από 25 χρόνια ανομίας φτάσαμε στο αντίθετο άκρο» επισήμανε ο Κώστας Καραγκούνης βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας Στο Κόκκινο και στην εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη «Η Φυλή των Φίλων».

Ο κ. Καραγκούνη αναφορικά με την δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών σημείωσε ότι συμφωνεί για το ότι θα πρέπει να πληρώνουν όσοι καταλαμβάνουν δημόσιο χώρο. «Έχω την εντύπωση αυτό που κατά βάση έχει η κυβέρνηση ως στόχο πρώτα απ’ όλα είναι να ελέγξει το τοπίο, να μην υπάρχουν πολλές φωνές» τόνισε. Ενώ αναρωτήθηκε γιατί δεν παρενέβη η κυβέρνηση μετά τον Γενάρη του 2015 και γιατί υπάρχει αυτός ο περιοριστικός αριθμός των τεσσάρων σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας.
Ο κ. Καραγκούνη είπε ότι δεν βγαίνουν οι αριθμοί, ότι η κυβέρνηση εξαγοράζει πολιτική επιρροή συγκεκριμένα τόνισε: «Βλέπω πλήρη έλεγχο των πραγμάτων». Αναρωτήθηκε όμως για το θα γίνει με τα κανάλια που θα κλείσουν και έχουν υποχρεώσεις. Χαρακτήρισε την διαδικασία «φαρσοκωμωδία» δηλαδή το «να κάνουμε τον διαγωνισμό πριν βγει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας». Σημείωσε ότι πρέπει να παρέμβει η δικαιοσύνη αναφορικά με τα όσα είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Κάμμενος εναντίον Ι.Β. Καλογρίτσα
Ο κ. Καραγκούνης επισήμανε ότι πρέπει να έχουμε ένα σωστό βιώσιμο τοπίο και έριξε ευθύνες στην κυβέρνηση καθώς όπως ανέφερε κατάργησε το ΕΣΡ και την συγκρότηση του. Αναρωτήθηκε «γιατί δεν αφήνουν την αγορά να αυτορυθμιστεί» αν και παραδέχτηκε το καθεστώς ανομίας, την μη καταβολή μισθών στους εργαζόμενους στα κανάλια, την μη αποπληρωμή δανείων κ.ο.κ. από τους καναλάρχες.
«Εμείς φωνάζαμε από την πρώτη στιγμή ότι θέλουμε την ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, η κυβέρνηση θέλει σώνει και καλά να γίνει ο διαγωνισμός από τον υπουργό… Τα περιφερειακά κανάλια είναι άλλη μια πολύ μεγάλη ιστορία δεν διαφωνεί κανείς να μπουν κανόνες, το θέμα είναι το πως για να μην εκκολαφτεί μια καινούργια διαπλοκή. Η κυβέρνηση είναι σε τελείως διαφορετική ρότα» τόνισε.