Επιχείρηση «σκούπα» στα υπόγεια του Δημαρχείου Αγρινίου και του ΔΗΠΕΘΕ (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες –χωρίς υπερβολή- καθαρίστηκαν τα υπόγεια του Δημαρχείου Αγρινίου, τα οποία πέραν των πεπαλαιωμένων αρχείων, των αραχνών και των ξεχασμένων βιβλιοθηκών, έκρυβαν και «μαργαριτάρια», όπως φωτογραφίες του Γιώργου Παπαδόπουλου, αλλά και χαλασμένα εργαλεία παντός τύπου! Η επιχείρηση σκούπα ξεκίνησε την Τετάρτη το πρωί και χρειάστηκε για να απομακρυνθούν όλα όσα «κρύβονταν» στα υπόγεια, να γεμίσουν μεγάλοι επαγγελματικοί κάδοι απορριμμάτων.

Το «υλικό» που «κρυβόταν» επί δεκαετίες στα υπόγεια του Δημαρχείου άφησε έκπληκτους πολλούς, τόσο για τον «πλούτο» του, όσο και για την ποσότητά του! Στους περισσότερους, οι χώροι των υπογείων ήταν άγνωστοι…, αφού είχαν κυριολεκτικά γεμίσει με παντός τύπου μηχανήματα και εργαλεία που δεκαετίες πριν χρησιμοποιούνταν προφανώς στο Δημαρχείο και στο ΔΗΠΕΘΕ!

Εκτός όμως των μηχανημάτων μέχρι και παλιά παράθυρα βρισκόταν στο υπόγειο που σαφώς δεν είχαν «μέλλον» και λόγο να αποθηκευτούν στους χώρους αυτούς. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η παροιμία «η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά» προφανώς ήταν «ξεχασμένη και εγκλωβισμένη», αφού ήταν «καλυμμένη» με διάφορα αντικείμενα ακόμη και η πόρτα του ασανσέρ που οδηγεί στο υπόγειο!

Κων/νος Χονδρός

IMG_20160720_111008

P1150826

P1150836

P1150825 (2)

P1150832

P1150831