«Εντυπωσιακές εκθέσεις για την Εξοδο του Μεσολογγίου με κειμήλια του Δημητρίου Μακρή και Σταΐκου και με σπάνιες λιθογραφίες και βιβλία (1824-1835) από τις Συλλογές της Πινακοθήκης Μοσχανδρέου» (ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018, ώρα 19:00, εγκαινιάζεται στο «Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου – Ευταξία» (οδός Ι. Παπαρρηγοπούλου αρ. 5, Πλ. Κλαυθμώνος) η έκθεση«Η έξοδος του Μεσολογγίου και οι οικογένειεςΔημητρίου Μακρή και Σταΐκου», με την ευκαιρία του εφετεινούεορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821και της επετείου της Εξόδου του Μεσολογγίου (10 – 11 Απριλίου 1826).

Τα μοναδικά κειμήλια δύο λαμπρών ιστορικών γενών του Μεσολογγίου και της Αιτωλοακαρνανίας, εκείνου του Αρχηγού της Εξόδου, αοιδίμου Δημητρίου Μακρή, και εκείνου των Σταΐκων, εδωρήθησαν μονίμως και εκτίθενται στο «Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία» από τον αντάξιο απόγονο και των δύο και εκλεκτό Φίλο του Μουσείου, κ. Πέτρου Στάμου Μακρή – Σταΐκου.

Τα κειμήλια αυτά πλαισιώνονται από εκλεκτά χαρακτικά έργακαι μοναδικά βιβλία, που αναφέρονται στην Έξοδο, της «Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακρανίας Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου».

mosxandreou ekthesi