Εκλογές σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Αγρινίου "Η ΕΝΩΣΗ"

Το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Αγρινίου προσκαλεί σε εκλογές. Το κάλεσμα που εξέδωσε έχει ως εξής: ΚΑΛΕΣΜΑ Συνάδελφε, συναδέλφισσα: στα Σούπερ Μάρκετ, στα πολυκαταστήματα, στο εμπόριο,…

ekloges_0

Το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Αγρινίου προσκαλεί σε εκλογές. Το κάλεσμα που εξέδωσε έχει ως εξής:

ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφε, συναδέλφισσα: στα Σούπερ Μάρκετ, στα πολυκαταστήματα, στο εμπόριο, στον επισιτισμό και τις υπηρεσίες, εργαζόμενοι στα 8μηνα και άνεργοι του κλάδου

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

  • Παρασκευή 25 Νοέμβρη , 1 μμ. έως 9μμ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (ΕΚΑ)
  • Σάββατο 26 Νοέμβρη , 12 μμ έως 8 μμ. στο ΕΚΑ
  • Κυριακή 27 Νοέμβρη, 12 μμ έως 8 μμ. στο ΕΚΑ
  • Κυριακή 27 Νοέμβρη, 12 μμ έως 8 μμ. στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ
  • Δευτέρα 28 Νοέμβρη, 1 μμ. έως 9 μμ. στο ΕΚΑ
  • Δεύτερα 28 Νοέμβρη, 11πμ. έως 7μμ. στο ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

Οι εκλογές του σωματείου μας πραγματοποιούνται σε μια κρίσιμη περίοδο για το μέλλον, το δικό μας και των παιδιών μας. Είναι η περίοδος που συνοδεύεται με μέτρα και συμβάσεις που έχουν σαφή στόχευση: να πληρώσουν οι εργαζόμενοι για την κρίση που οι ίδιοι ΔΕΝ δημιούργησαν, ώστε να προστατευτεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή είναι η ανάπτυξη που μας τάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι επίδοξοι μνηστήρες (αντιπολίτευση). Θέλουν να διαχειριστούν τη φτώχεια και την εξαθλίωσή μας. Η κυβέρνηση, η ΕΕ, με τα νέα αντιλαϊκά μέτρα σαρώνουν κάθε εργατική λαϊκή κατάκτηση των προηγούμενων 50 και πλέον χρόνων.

Δίνουν χτύπημα στους μισθούς, στις συντάξεις, στην ασφάλιση, στις Σ.Σ.Ε., στα όρια συνταξιοδότησης, στα επιδόματα, στις αποζημιώσεις. Επιβάλλουν πλήρη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, που σημαίνει ωράρια λάστιχο, απελευθέρωση των ωραρίων εργασίας, κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας κ.α. Στις εκλογές του σωματείου μας συμμετέχουμε, ψηφίζουμε μαζικά, δυναμώνουμε το σωματείο, γινόμαστε δραστήρια μέλη!!!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ – ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ. ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ.

ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΤΑΞΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.

 

  • ΓΙΑΤΙ κανείς δεν μπορεί ΜΟΝΟΣ του να προστατεύσει τον εαυτό του και την οικογένειά του από την επίθεση που μας έχουν εξαπολύσει οι εργοδότες, οι κυβερνήσεις τους, η ένωσή τους (η ΕΕ). Γιατί χωρισμένοι και ανοργάνωτοι , είμαστε ευάλωτοι και αδύναμοι.
  • ΓΙΑΤΙ όσο και να περιμένουμε ότι κάποιοι «άλλοι» θα μας λύσουν τα προβλήματα, σε όλες τις εποχές οι εργαζόμενοι μόνο με τους αγώνες και οργανωμένοι κατάφεραν να κατακτήσουν δικαιώματα.
  • ΓΙΑΤΙ η λογική που λέει ότι «τα σωματεία και οι αγώνες δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα» ή ότι τα «σωματεία είναι ξεπερασμένες μορφές» και τώρα ο τρόπος επικοινωνίας και οργάνωσης είναι π.χ. το διαδίκτυο και οι διάφορες «κινήσεις πολιτών», είναι λογική που συμφέρει αυτούς που μας εκμεταλλεύονται, τους επιχειρηματίες. Για να μην αγγίζουμε τα συμφέροντά τους. Να μπορούν εύκολα να μας ελέγχουν, να εκτονώνεται ανώδυνα για αυτούς η οργή μας.
  • ΓΙΑΤΙ το σωματείο, είναι το όπλο σου, το στήριγμά σου, είναι δίπλα σου. Αποτελείται από όλους τους εργαζόμενους του κλάδου όπως ΕΣΥ. Στο σωματείο συλλογικά κουβεντιάζουμε, ενημερωνόμαστε, αποφασίζουμε, αναπτύσσουμε τη μόνη πραγματική αλληλεγγύη , την αλληλεγγύη του αγώνα. Παλεύουμε για όλα τα προβλήματα μας ΜΑΖΙ.