Εγκαίνια περιοδικής εικαστικής έκθεσης του Απόστολου Κούστα στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδας σας προσκαλεί την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016 και ώρα 20.30 στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου, στα εγκαίνια της περιοδικής εικαστικής έκθεσης του Απόστολου Κούστα με τίτλο «ΑΝΤΙ-ΔΩΡΟ στους προγόνους μου». Ο Απόστολος Κούστας, μαθητής της Βάσως Κατράκη, συνεχίζει με συνέπεια το είδος της χαρακτικής τέχνης. Η τέχνη του έχει καταξιωθεί παγκοσμίως με κορυφαίο γεγονός τη βράβευσή του, το έτος 1991, στην Triennale της Οσάκα (Ιαπωνία).

Το έργο του έχει παρουσιαστεί σε πολλές ατομικές εκθέσεις, δημόσιες εγκαταστάσεις, καθώς και σε ομαδικές-θεματικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (www.apostoloskoustas.com). Η έκθεση με τίτλο «ΑΝΤΙ-ΔΩΡΟ» στους προγόνους μου», είναι ένας φόρος τιμής στη γενέθλια γη της Ναυπακτίας, καθώς ο πατέρας του καλλιτέχνη, Θεοφάνης, καταγόταν από τη Λεύκα και η μητέρα του, Ευτέρπη, από την Κάτω Βασιλική. Η έκθεση θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό και συνοδεύεται από κατάλογο.

Διάρκεια έκθεσης: 28 Αυγούστου – 23 Σεπτεμβρίου Καθημερινά εκτός Δευτέρας, 19.00 – 21.30. Τις πρωινές ώρες θα εκπονούνται εκπαιδευτικές δράσεις για μαθητικό κοινό, κατόπιν συνεννόησης (τηλ. επικοινωνίας 2631055654, Γαβρίνα Δήμητρα, Μουσειοπαιδαγωγός)

 

Επιμέλεια έκθεσης: Δρ. Ολυμπία Βικάτου

Η Προϊσταμένη της Δυορείας

Γρ. ΟΛΥΜΠΙΑ ΒΙΚΑΤΟΥ

Αρχαιολόγος