Δύο νέες δημοσκοπήσεις δίνουν σαφές προβάδισμα στη ΝΔ

Μάλιστα η δημοσκόπηση που διενέργησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας – Θράκης δείχνει διψήφια διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η ΝΔ συγκεντρώνει 28,5% στην πρόθεση ψήφου έναντι 17% για το ΣΥΡΙΖΑ.

Προβάδισμα καταγράφεται και στην παράσταση νίκης, με τη διαφορά υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης να φτάνει τις 36,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια δημοσκόπηση και όπως αναφέρει το vimaonline.gr. στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ σημειώνει 28,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17%, η ΧΑ είναι τρίτο κόμμα με 8%, 6% λαμβάνει το ΚΚΕ, 4,5% η Δημοκρατική Συμπαράταξη, 3% η Ένωση Κεντρώων, 2,5% η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 2% οι ΑΝΕΛ, από 1,5% καταγράφουν Το Ποτάμι, η ΛΑΕ και η Πλεύση Ελευθερίας, 5% άλλα κόμματα, ενώ 19% απαντά ΔΞ/ΔΑ.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις της κυβέρνησης, το 86% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι, το 7% δηλώνουν ικανοποιημένοι και το 7% ούτε ικανοποιημένοι ούτε δυσαρεστημένοι.

Σημαντικό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με 7 ποσοστιαίες μονάδες, καταγράφει και η δημοσκόπηση της ALCO για τα Παραπολιτικά.

Η ΝΔ προηγείται στην εκτίμηση ψήφου με 24,5%, έναντι 17,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα η ΝΔ καταγράφει πολύ υψηλό ποσοστό συσπείρωσης των ψηφοφόρων της που φθάνει το 86%, ενώ η ίδια δημοσκόπηση καταγράφει ιστορικά χαμηλά στην εμπιστοσύνη των πολιτών προς την κυβέρνηση.

Η ALCO, όμως, μέτρησε και τη στάση των πολιτών απέναντι στο νέο εκλογικό νόμο: Το 48% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ενδιαφέρεται και το 49% δηλώνει ότι είναι υπέρ της απλής αναλογικής.